Diari La Veu del País Valencià
El PSOE compta amb 14 valencians en el nou comité federalr

El nou Comité Federal del Partit Socialista compta amb 14 representants valencians entre els 132 membres triats aquest diumenge en el 39é Congrés del PSOE. Entre ells figuren diferents alcaldes i regidors del País Valencià, així com representants de les candidatures provincials del secretari general, Pedro Sánchez, en el recent procés de primàries.

El número dos de la llista l’ocupa la portaveu del PSOE a Alzira, Isabel Aguilar –que va impulsar una plataforma de suport a Sánchez–, i el 19, la diputada socialista Mercedes Caballero. Tot seguit hi figuren també altres representants, com el portaveu del PSPV en les Corts Valencianes, Manolo Mata, en el número 81. També formen part del nou comité els alcaldes de les localitats de Mislata, Carlos Fernández; de Torrent, Jesús Ros; d’Anna, Pilar Sarrión, i d’Almussafes, Toni González. La llista es completa amb l’exsenador Josep Lluís Grau, de Castelló; l’exdiputada Cristina Moreno; el catedràtic José Asensi; Francisco Rubio, d’Alacant, i amb altres noms com Nieves Lozano, Isabel López Galera i Consuelo Orias.

Francesc Colomer: “Ha sigut un gran congrés que en ‘clau Castelló’ ens deixa plenament satisfets”

El secretari general del PSPV-PSOE a la demarcació de Castelló, Francesc Colomer, ha mostrat la seua satisfacció i la de la seua executiva pel treball realitzat per la delegació castellonenca en el 39é Congrés Federal. En un comunicat, Colomer ha subratllat que “ha sigut un gran congrés que en ‘clau Castelló’ ens deixa plenament satisfets”, ja que “dos dels nostres delegats han sigut triats per a llocs molt importants”, ha dit en referència a l’elecció de l’exdiputada del PSOE per Castelló Susana Ros com a secretària executiva contra la violència de gènere en la nova Executiva Federal del PSOE de Pedro Sánchez, i de l’exsenador Josep Lluís Grau com a membre del nou comité. “Es tracta de dos socialistes de fortes conviccions, amb preparació i gran capacitat de treball”, ha asseverat.

L’ alcalde de Burjassot presentarà la seua candidatura aquest dilluns per a disputar la Secretaria General del PSPV a Ximo Puig

L’alcalde de Burjassot, el socialista Rafa García, ha expressat la seua intenció de dirigir el PSPV-PSOE perquè l'”onada d’il·lusió de la militància i la gent” a nivell estatal “tinga la seua translació a la Comunitat Valenciana”. Per aquest motiu, ha ratificat que aquest dilluns 19 de juny farà pública la seua candidatura per a disputar la Secretaria General del PSPV al president, Ximo Puig, de cara al congrés que celebraran els socialistes valencians a finals de juliol.

El primer edil de Burjassot ha incidit en la “situació complicada” per la qual passa a hores d’ara la Generalitat Valenciana i ha advocat per “reforçar la institució”. Per a açò, veu necessari que el president Ximo Puig “es dedique en exclusiva a reforçar el bon treball que s’està fent”.

Tant ell com la resta de socialistes poden presentar les seues candidatures per a liderar el PSPV durant aquest dilluns i dimarts, abans que el dimecres 21 de juny comence la recollida d’avals, que finalitzarà el diumenge 2 de juliol. La votació interna es realitzarà dues setmanes més tard, el diumenge 16, abans del congrés de l’últim cap de setmana de juliol.

Comparteix

Icona de pantalla completa