L'alcalde de Burjassot, Rafa García, anuncia que disputarà a Ximo Puig el lideratge del PSPV

El secretari general del PSPV i president de la Generalitat presentarà aquest dilluns la seua candidatura

L'alcalde de Burjassot (l'Horta Nord), el socialista Rafa García, ha expressat la seua intenció d'aspirar a dirigir el PSPV-PSOE perquè "l'onada d'il·lusió de la militància i la gent" que es viu a nivell estatal "tinga la seua translació a la Comunitat Valenciana". Per açò, ha ratificat que aquesta setmana farà efectiva la seua candidatura per a disputar la Secretaria General del PSPV al president Ximo Puig, de cara al congrés que celebraran els socialistes valencians a finals de juliol.

En declaracions a Europa Press, Rafa García ha celebrat que el 39é congrés del PSOE d'aquest cap de setmana ha sigut un conclave "molt potent" i del qual ix "molt reforçat" Pedro Sánchez, qui l'ha nomenat secretari d'actes de la Mesa.

Després de destacar el suport dels companys de l'executiva i les propostes "valentes" aconseguides en les comissions –entre les quals veu prioritària la d'"aprofundir en el federalisme"–, l'aspirant a liderar el PSPV ha subratllat que "tots els processos comencen pel Congrés Federal".

"Hem de ser capaços d'estar a l'altura", ha manifestat García, perquè creu que "la militància i la societat tenen unes expectatives molt importants".

Per a aconseguir-ho, García ha defensat la seua candidatura, que oficialitzarà aquest dilluns 19 de juny en una roda de premsa després "d'un temps valorant-ho". La seua aposta se centra en "treballar en el canvi, sentir-se orgullós de ser socialista i plantejar propostes reals que il·lusionen la gent".

"Aposte per revitalitzar el partit, que té una importància cabdal. El PSOE vivia una època de letargia i ara s'ha despertat gràcies al poder de la gent", ha il·lustrat.

Bicefàlia per a reforçar la Generalitat

El primer edil de Burjassot ha incidit en la "situació complicada" per la qual passa la Generalitat Valenciana en el conjunt de l'Estat i per això ha advocat per "reforçar la institució". Per a açò, veu necessari que "el president Puig es dedique en exclusiva a reforçar el bon treball que s'està fent i que està significant un canvi en les polítiques que havia aplicat anteriorment el Partit Popular".

Tant ell com la resta de socialistes poden presentar les seues candidatures per a liderar el PSPV durant aquest dilluns i dimarts, abans que el dimecres 21 de juny comence la recollida d'avals que finalitzarà el diumenge 2 de juliol. La votació interna arriba dues setmanes més tard, el diumenge 16, abans del congrés de l'últim cap de setmana de juliol.

Per a Rafa García, es tracta d'"un calendari molt atapeït". "S'ha plantejat un congrés exprés i cal treballar-ho", ha asseverat.

L'actual secretari general del PSPV, Ximo Puig, també oficialitzarà la seua candidatura aquest dilluns en un acte que celebrarà a les 12.30 hores al Jardí Botànic de València.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat