Els consellers valencià, català i balear es reuneixen a Sueca per a reivindicar el pensament de Fuster

El conseller Vicent Marzà ha destacat que la Declaració de Palma signada pels tres governs ja està funcionant

L'Espai Fuster, situat al carrer de Sant Josep número 10 de Sueca ha sigut l'escenari que ha triat Catalunya Ràdio per a reunir el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà amb el conseller de Cultura català, Santi Villa, i la seua homòloga a les Illes Balears, Fanny Tur.

El programa dirigit per Mònica Terribas ha reunit els tres consellers per a parlar de Cultura tot aprofitant que aquesta setmana es commemora el 25é aniversari de la mort de Joan Fuster. Amb el lletraferit de Sueca com a teló de fons, els responsables polítics dels tres territoris han valorat com es troba la Declaració de Palma, l'acord que adquiririen els tres governs per a impulsar accions conjuntes a favor de la cultura i la llengua. En aquest sentit, Marzà no ha volgut fixar la data de l'ingrés del seu govern a l'Institut Ramon Llull, però ha afegit que l'important és que ja s'estan fent accions conjuntament, segons recull Catalunya Ràdio.

La consellera Tur ha dit sobre el procés que està vivint el Principat que passe el que passe si se celebra el referèndum, el seu govern continuarà treballant amb Catalunya i el País Valencia en suport de la cultura catalana.

Per la seua banda, el conseller de Cultura català, Santi Vila, ha reclamat més suport de l'executiu del PP a la cultura catalana. Tots tres han reivindicat la vigència del pensament de Joan Fuster, mort fa 25 anys.

Comentaris

Via Fora
Només vull dir que som tres països i una sola nació. Si tots ho tingueren clar estaríem en l' avantguarda d' Europa en tots els sentits. Només cal provar-ho i comparar en el que tenim... no perdem res perquè pitjor no podem arribar a estar i en cas positiu les millores poden ser substancials. Anem-hi i Endavant !.
En resposta a Via Fora
Silvieta Valéncia
13.

I perque tu digues qeu tots som nació,,,,hem de creure't??? como a Fuster, no?? Adoctrinament en estat pur ¡¡¡¡

  • 1
  • 9
Borja
Blaver, blaver, Sant Josep era Fuster!
En resposta a Borja
George Liverpool
12.
Y Aramis también, flipao, flipao
  • 4
  • 34
Juanito Carpintero
Las escuelas desempeñaban un papel importante en la difusión de las ideas nazis a la juventud alemana. Mientras los censores eliminaban algunos libros de las aulas, los educadores alemanes introducían nuevos libros de texto que enseñaban a los estudiantes el amor a Hitler, la obediencia a la autoridad del Estado, el militarismo, el racismo y el antisemitismo.

Desde el primer día de clases se infundía a los niños alemanes el culto a Adolf Hitler. Su retrato estaba presente en todas las aulas. Los libros de texto con frecuencia describían la emoción que sentía un niño al ver al líder alemán por primera vez.

Los juegos de mesa y los juguetes para niños eran otra manera de difundir la propaganda racial y política entre los jóvenes alemanes. Los juguetes también se utilizaban como medio de propaganda para inculcar el militarismo en los niños.
En resposta a Juanito Carpintero
Borja Londres
11.

Blaver, blaver, Sant Josep era Fuster!

  • 16
  • 5
Hola catalanes
El catalanista de Marza con los suyos....lo que no entiendo es porque no quiere trabajar por su Gran cataluña desde alli en vez de venir aqui a decirnos lo que debemos hablar o pensar los valencianos.

En resposta a Hola catalanes
Alceu el trastellador! Gandia
10.

Nacional-catolicisme = espanyolisme = blaverisme = botiflers = lladres + balafiadors + col.laboracionistes de Madrit

  • 30
  • 4
Hola catalanes
9.
El catalanista de Marza con los suyos....lo que no entiendo es porque no quiere trabajar por su Gran cataluña desde alli en vez de venir aqui a decirnos lo que debemos hablar o pensar los valencianos.

  • 5
  • 58

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat