Els consellers valencià, català i balear es reuneixen a Sueca per a reivindicar el pensament de Fuster

El conseller Vicent Marzà ha destacat que la Declaració de Palma signada pels tres governs ja està funcionant
/ Sueca
19 juny 2017 01:00h

L'Espai Fuster, situat al carrer de Sant Josep número 10 de Sueca ha sigut l'escenari que ha triat Catalunya Ràdio per a reunir el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà amb el conseller de Cultura català, Santi Villa, i la seua homòloga a les Illes Balears, Fanny Tur.

El programa dirigit per Mònica Terribas ha reunit els tres consellers per a parlar de Cultura tot aprofitant que aquesta setmana es commemora el 25é aniversari de la mort de Joan Fuster. Amb el lletraferit de Sueca com a teló de fons, els responsables polítics dels tres territoris han valorat com es troba la Declaració de Palma, l'acord que adquiririen els tres governs per a impulsar accions conjuntes a favor de la cultura i la llengua. En aquest sentit, Marzà no ha volgut fixar la data de l'ingrés del seu govern a l'Institut Ramon Llull, però ha afegit que l'important és que ja s'estan fent accions conjuntament, segons recull Catalunya Ràdio.

La consellera Tur ha dit sobre el procés que està vivint el Principat que passe el que passe si se celebra el referèndum, el seu govern continuarà treballant amb Catalunya i el País Valencia en suport de la cultura catalana.

Per la seua banda, el conseller de Cultura català, Santi Vila, ha reclamat més suport de l'executiu del PP a la cultura catalana. Tots tres han reivindicat la vigència del pensament de Joan Fuster, mort fa 25 anys.

next