Diari La Veu del País Valencià
Un 25% de la població valenciana reconeix haver estat en situació de necessitatr

Prop d’un 25% de la població valenciana declara haver passat per situació de necessitat per manca de menjar, medicaments, tractament mèdic o recursos econòmics, segons es desprén de l’enquesta de valors realitzada per la Generalitat en març i que s’ha fet pública aquest dilluns.

El cap del Consell ha presentat el resultat de l’enquesta en companyia del vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño, qui ha explicat que les dades apunten que el 18,2% dels enquestats ha patit a vegades manca de recursos econòmics, mentre que un 6,9% ha passat per aquesta situació amb freqüència.

La manca d’aliment (9,6% amb freqüència) o de medicines i assistència mèdica (un 6,5% a vegades) són unes altres dades que assenyalen la manca de recursos d’una part de la població, a més del fet d’haver-se sentit insegurs en sa casa (un 8,7% a vegades). Per contra, un 85% dels enquestats assegura haver disposat sempre de medicines i el 84% afirma que mai li ha mancat menjar.

Primera enquesta des de 1995

El govern valencià ha encarregat l’estudi a l’empresa Emer G.F.K., que ha entrevistat un total de 2.018 persones entre els mesos de febrer i març sobre qüestions vinculades als valors dels ciutadans i a la seua situació personal, amb l’objectiu de conéixer com ha evolucionat la societat valenciana en els últims anys, ja que l’última enquesta d’aquest tipus es va realitzar en 1995.

L’administració crearà una web on publicarà totes les enquestes i paràmetres utilitzats per a crear un històric de resultats que puguen ser útils per a la presa de decisions polítiques i per a dur a terme investigacions, segons ha informat aquest dilluns Puig.

Comparteix

Icona de pantalla completa