Un 25% de la població valenciana reconeix haver estat en situació de necessitat

L'enquesta de valors realitzada per la Generalitat revela que el 9,6% ha patit amb freqüència manca d'aliment 

Prop d'un 25% de la població valenciana declara haver passat per situació de necessitat per manca de menjar, medicaments, tractament mèdic o recursos econòmics, segons es desprén de l'enquesta de valors realitzada per la Generalitat en març i que s'ha fet pública aquest dilluns.

El cap del Consell ha presentat el resultat de l'enquesta en companyia del vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño, qui ha explicat que les dades apunten que el 18,2% dels enquestats ha patit a vegades manca de recursos econòmics, mentre que un 6,9% ha passat per aquesta situació amb freqüència.

La manca d'aliment (9,6% amb freqüència) o de medicines i assistència mèdica (un 6,5% a vegades) són unes altres dades que assenyalen la manca de recursos d'una part de la població, a més del fet d'haver-se sentit insegurs en sa casa (un 8,7% a vegades). Per contra, un 85% dels enquestats assegura haver disposat sempre de medicines i el 84% afirma que mai li ha mancat menjar.

Primera enquesta des de 1995

El govern valencià ha encarregat l'estudi a l'empresa Emer G.F.K., que ha entrevistat un total de 2.018 persones entre els mesos de febrer i març sobre qüestions vinculades als valors dels ciutadans i a la seua situació personal, amb l'objectiu de conéixer com ha evolucionat la societat valenciana en els últims anys, ja que l'última enquesta d'aquest tipus es va realitzar en 1995.

L'administració crearà una web on publicarà totes les enquestes i paràmetres utilitzats per a crear un històric de resultats que puguen ser útils per a la presa de decisions polítiques i per a dur a terme investigacions, segons ha informat aquest dilluns Puig.

 

Comentaris

santa paciencia borriol
6.

per tot lo qu'es comenta per aci, ens combe continuar envian-los els diners a Madrit i ells que sels ganten con bulguen i on bulguen menys al Pais Valencia

  • 0
  • 0
Jaume Morvedre
5.

si , es molt lamentable però hi ha molta gent a l'atur , sense trobar feina , i sense poder fer una vida amb totes les comoditats basiques , aigua potable, llum, diners per a anar al mercat o a la botiga ,i amb fills/ filles etc. i si ix un treball es un treball temporal , que no cotitza prou per a poder cobrar l'atur quan acabe el contracte

  • 0
  • 0
Estafadores Pais
4.

Y Pablo Iglesias y toda su banda cobrando mas de 100.000 al año. Esos ya han podido.

  • 0
  • 6
Raul
I molts més estaran en situació d necessitat i pobresa tota la vida q les queda. No exagere. Entre els joves en atur o amb treballs malpagats i minitemporals; i entre molts majors d 55 anys q ja no tornen a trobar mai treball; i entre les actuals condicions per a cobrar una pensió mínimament digna... augure q anem a q la meitat d la població serà pobre al temps. Quina vergonya q la gent no reaccione!
En resposta a Raul
Mercedes Alacant
3.

RENDA BÀSICA, PREJUBILACIONS ALS 55 ANYS, I INTEGRACIÓ DELS JOVES AMB SOUS DIGNES Q COTITZEN A LA SEGURETAT SOCIAL. Eixa és la solució i possible, digan el q digan els neoliberals d dreta. Lo q és un absurd d sistema econòmic és pujar l'edat i condicions d jubilació, mentres se manté en l'atur al 40% d joves i d majors d 55 anys. I més en una societat amb noves tecnologies i robots q creen més i més riquesa.

  • 8
  • 0
santa paciencia borriol
2.

6250 milions de euros de deficit fiscal,aixo ens porta a tindre un deute acumulat de 44000 milions, que la major part el debem als mateixos q'uens roben,pagant uns interesos deixe deute que pujent mes que lo qu'ens gastem en educacio,a mes de les situacions indignes com la del article, Que esperem per demanar el divorci. !!!dret a decidir ja!!!

  • 7
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat