Ximo Puig rebutja la bicefàlia plantejada pels 'sanchistes' perquè "no es pot separar la realitat orgànica de la institucional"

L'actual secretari general del PSPV demana un partit "unit i fort" per a poder governar la Generalitat i demana la confiança de la militància per a revalidar el càrrec

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha presentat aquest dilluns la seua candidatura amb la qual opta a revalidar el seu càrrec com a líder dels socialistes valencians. Hores després que la nova executiva del PSOE triada en el 39é Congrés Federal decidira plantar batalla al també president de la Generalitat Valenciana impulsant la candidatura de l'alcalde de Burjassot, Rafa García, a la Secretaria General del PSPV, el cap del Consell ha apel·lat a la unitat del partit per a poder continuar implementant "polítiques socialistes" que milloren la vida dels 5 milions de valencians.

En un acte celebrat al Jardí Botànic de València, lloc on es va firmar el pacte de govern pel qual es va convertir en president, Puig ha rebutjat de front la bicefàlia que plantegen els partidaris del secretari general Pedro Sánchez. En aquest sentit, el líder del PSPV ha assegurat que "no es pot separar la realitat orgànica de la institucional ni del projecte polític" perquè en cas de fer-ho això suposaria "assumir" que el partit "està desconnectat de la societat, que solament es preocupa de si mateix".

Ximo Puig, qui ha estat acompanyat de destacats dirigents i càrrecs públics del PSPV com la consellera de Sanitat, Carmen Montón; el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, o el portaveu de les Corts, Manolo Mata, ha recordat –en una clara al·lusió a les paraules d'ahir de Rafa García– que "al socialisme valencià l'onada d'il·lusió ja li va arribar fa dos anys" amb el canvi de govern a la Generalitat.

Així doncs, el secretari general ha reclamat un partit "fort i unit", alhora que ha recordat que necessita el PSPV per a governar. En aquest sentit, Puig ha demanat a la militància que li atorgue de nou la seua confiança i que "l'acompanyen rumb al 2019". En aquest punt, Puig ha aprofitat per a descartar de nou la bicefàlia: "Pedro Sánchez va encertar ahir quan va dir que vol posar el PSOE rumb a la Moncloa amb ell al capdavant, i compta amb tot el meu suport. De la mateixa manera, demane a tota la militància del meu partit, del PSPV, que m'acompanye rumb al 2019".

Telefonada a Sánchez

Puig ha assenyalat que abans de presentar la seua candidatura ho ha comunicat al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, alhora que ha reiterat la seua disponibilitat a treballar conjuntament. "Sap que confie que sabrà dirigir aquest partit i vull col·laborar amb ell", ha dit Puig, qui ha afegit que parlaran amb més calma aquesta vesprada.

El líder dels socialistes valencians ha subratllat que es presenta per a revalidar el càrrec "amb humilitat" i "amb afecte". "Fa 5 anys érem un partit dividit i en l'oposició, que solament pensava en les famílies orgàniques i ara pensa en les famílies valencianes", ha incidit Puig, qui ha remarcat que el PSPV es troba "en el millor moment des de fa 22 anys".

El president de la Generalitat ha defensat, a més, l'"acord amb altres esquerres" subscrit en l'Acord del Botànic per a "portar el PP a l'oposició", la qual cosa al seu parer no ha de ser un objectiu a curt termini. En aquest sentit, ha advocat per mantenir l'estabilitat amb què compta aquest pacte.

Així mateix, Puig ha reconegut que en aquests anys s'ha equivocat "moltes vegades", per la qual cosa ha demanat perdó, encara que ha asseverat que les decisions preses han estat "en cerca de l'interés general i del partit".

Comentaris

JORDI CAMP DEL TURIA
7.

Ximo els castellanistes del PSPV no et perdonaran que valencianitzes el partit, Abalos, Rafa Garcia estos són mes castellanitzadores i espanyolitzadores que el PP valencià.

  • 3
  • 2
Por una muerte política digna busquémosle puesto de asesor como a la mujer de Ribó Patraix
6.

La poltron
a
aa
aaa
aaaa

  • 1
  • 6
remigio III
5.

Cal prendre nota i deixar de mitges tintes. Ximo ho ha fet bastant bé al nostre País Valencià, però vist com es mou el sanchisme, benefici no en tindrem d'aquests. Cal que aixequem Compromís com a partit nacional valencià. El sanchisme seguirà sent la cara "B" del pp.

  • 6
  • 6
Oscar València
4.
Siguem clars i raonables: Ximo Puig va estar en un primer moment amb Pedro Sánchez. Rere q li donaren a Pedro el 'colp d'estat' dins el seu partit, la CASTA sociata i viejuna i espanyolista, i tots els diaris d l'establisment... Ximo es va passar a recolçar a l'andalusa Susanita, q tots deien q era el 'cavall guanyador'. Pedro s'el va currar a soles i amb desqualificacions brutals d l'establisment d tota la premsa i del Felipón i el Guerra etc. Pedro, malgrat tot això, va guanyar. Doncs Ximo se l'ha buscat amb la seua traició, i seria normal q en quant puguera Pedro se desembarassasse d'ell. A Pedro el varen trair molts. Cert és, no obstant això, q per damunt d tot, cal salvar el 'Pacte del Botànic'. Esperem q Pedro Sánchez i José Luis Ábalos siguen molt conscients d'això.
  • 7
  • 1
aixa per fa
es ara el de morella el engrescador dels sociallistes . ai mareeeeeee.
diu ximo pluri queeeeeeeeeee.
no donem mes , primer l estatut catala ara el plurinacionalisme tot `per seguir al mateix. diu el tio cames que molt be de reunions a sueca , plurinacionalitat, de escoltar als muts pero dels diner , dels cacaus, que diuen .
En resposta a aixa per fa
santa paciencia borriol
3.

dels cacaus res, aquest d'aixo no faran res, ens passaran en cançons i seguiran enviant els diners cap al seu benvolgut Madrit

  • 7
  • 3

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat