Ximo Puig rebutja la bicefàlia plantejada pels 'sanchistes' perquè "no es pot separar la realitat orgànica de la institucional"

L'actual secretari general del PSPV demana un partit "unit i fort" per a poder governar la Generalitat i demana la confiança de la militància per a revalidar el càrrec

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha presentat aquest dilluns la seua candidatura amb la qual opta a revalidar el seu càrrec com a líder dels socialistes valencians. Hores després que la nova executiva del PSOE triada en el 39é Congrés Federal decidira plantar batalla al també president de la Generalitat Valenciana impulsant la candidatura de l'alcalde de Burjassot, Rafa García, a la Secretaria General del PSPV, el cap del Consell ha apel·lat a la unitat del partit per a poder continuar implementant "polítiques socialistes" que milloren la vida dels 5 milions de valencians.

En un acte celebrat al Jardí Botànic de València, lloc on es va firmar el pacte de govern pel qual es va convertir en president, Puig ha rebutjat de front la bicefàlia que plantegen els partidaris del secretari general Pedro Sánchez. En aquest sentit, el líder del PSPV ha assegurat que "no es pot separar la realitat orgànica de la institucional ni del projecte polític" perquè en cas de fer-ho això suposaria "assumir" que el partit "està desconnectat de la societat, que solament es preocupa de si mateix".

Ximo Puig, qui ha estat acompanyat de destacats dirigents i càrrecs públics del PSPV com la consellera de Sanitat, Carmen Montón; el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, o el portaveu de les Corts, Manolo Mata, ha recordat –en una clara al·lusió a les paraules d'ahir de Rafa García– que "al socialisme valencià l'onada d'il·lusió ja li va arribar fa dos anys" amb el canvi de govern a la Generalitat.

Així doncs, el secretari general ha reclamat un partit "fort i unit", alhora que ha recordat que necessita el PSPV per a governar. En aquest sentit, Puig ha demanat a la militància que li atorgue de nou la seua confiança i que "l'acompanyen rumb al 2019". En aquest punt, Puig ha aprofitat per a descartar de nou la bicefàlia: "Pedro Sánchez va encertar ahir quan va dir que vol posar el PSOE rumb a la Moncloa amb ell al capdavant, i compta amb tot el meu suport. De la mateixa manera, demane a tota la militància del meu partit, del PSPV, que m'acompanye rumb al 2019".

Telefonada a Sánchez

Puig ha assenyalat que abans de presentar la seua candidatura ho ha comunicat al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, alhora que ha reiterat la seua disponibilitat a treballar conjuntament. "Sap que confie que sabrà dirigir aquest partit i vull col·laborar amb ell", ha dit Puig, qui ha afegit que parlaran amb més calma aquesta vesprada.

El líder dels socialistes valencians ha subratllat que es presenta per a revalidar el càrrec "amb humilitat" i "amb afecte". "Fa 5 anys érem un partit dividit i en l'oposició, que solament pensava en les famílies orgàniques i ara pensa en les famílies valencianes", ha incidit Puig, qui ha remarcat que el PSPV es troba "en el millor moment des de fa 22 anys".

El president de la Generalitat ha defensat, a més, l'"acord amb altres esquerres" subscrit en l'Acord del Botànic per a "portar el PP a l'oposició", la qual cosa al seu parer no ha de ser un objectiu a curt termini. En aquest sentit, ha advocat per mantenir l'estabilitat amb què compta aquest pacte.

Així mateix, Puig ha reconegut que en aquests anys s'ha equivocat "moltes vegades", per la qual cosa ha demanat perdó, encara que ha asseverat que les decisions preses han estat "en cerca de l'interés general i del partit".

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat