Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat augmenta fins a 100 les beques per a joves en delegacions a l’exteriorr

L’Institut Valencià de Competitivitat (Ivace) ha lliurat aquest dilluns les beques als 100 joves que començaran un programa formatiu en les delegacions de diferents institucions i empreses valencianes. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha participat en l’acte i ha assenyalat que enguany el nombre de beques ha augmentat. “S’ha elevat a 100 el nombre de beques, davant de les 20 que existien en 2014”, ha destacat.

En concret, s’han convocat 70 beques dins del programa Ivace Exterior i 30 per a Ivace E+E, que reben finançament europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil de la Unió Europea, a través del Fons Social Europeu.

El cap del Consell, que ha estat acompanyat pel conseller d’Economia, Rafa Climent, ha explicat que l’augment es deu a l'”obsessió” de l’actual Consell per reduir l’atur juvenil i evitar que el talent dels joves valencians emigre a uns altres països. “Heu de poder construir el vostre projecte de vida, perquè això és el que ens convertirà en una societat avançada”, ha argumentat.

Per la seua banda, Climent ha subratllat la importància de la formació i l’especialització dels joves en el camp de la internacionalització i ha assegurat que el programa constitueix una oportunitat perquè les noves generacions es desenvolupen “com a persones i com a professionals”.

Les beques Ivace Exterior i Ivace E+E, Exportació i Ocupació, convocades per l’àrea de promoció internacional de l’Ivace, tenen com a objectiu “especialitzar els joves valencians en internacionalització i facilitar-ne una empleabilitat sostenible i de qualitat”, segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa