Diari La Veu del País Valencià
Importaco, proveïdor de fruita seca de Mercadona, accelera el relleu generacionalr

El principal fabricant de fruita seca de l’Estat, el valencià Importaco Casa Pons, introdueix canvis en el seu organigrama. El grup ha ascendit Juan Antonio Pons Casañ a la vicepresidència, a més de nomenar-lo conseller delegat solidari, segons consta al Registre Mercantil. El directiu ocupava fins ara la direcció general.

Pons Casañ (1973) és llicenciat en Econòmiques i Empresarials i té un MBA (màster en administració d’empreses en les seues sigles en anglés) del Instituto de Empresa. L’executiu, pertanyent a la tercera generació de l’empresa familiar, es va incorporar a Importaco en 1998 i en 2008 va assumir la direcció general en substitució del seu tio, Francisco Pons.

Des de 1998, Importaco és proveïdor de Mercadona, a qui distribueix fruita seca i aigua mineral. La companyia va tancar el 2016 amb una xifra de negoci de 442 milions d’euros, un 29% més que l’any anterior, mentre que el seu benefici va ascendir a 16,5 milions (+15%). La divisió de fruita seca va representar el 87% de les vendes, amb una producció de 74 milions de quilos, mentre que un 13% de les vendes va provindre de la branca de aigua i refrescos minerals.

Precisament aquesta branca del negoci, que inclou marques com ara Agua de Cortes o Agua de Bronchales, està en creixement després de l’adquisició de l’any passat dels brolladors i les instal·lacions de la Font des Teix (Mallorca), la Virgen del Camino (Lleó) i la Fuente Arevalillo (Toledo), del Grupo Font Agudes. A més, Importaco controla el 48,5% d’Helados Estiu.

Francisco Pons: de Consum a proveïdor de Mercadona

Per la seua banda, Francisco Pons (1942), president d’Importaco, és un referent del món empresarial valencià. Vinculat al cooperativisme als anys 70 i 80, va fundar Caixa Popular i va presidir Consum. En la seua experiència també destaca el seu pas per la vicepresidència d’Eroski durant l’etapa en què la companyia basca estava associada a Consum.

Posteriorment, l’empresari es va centrar en Importaco, que va augmentar vendes al caliu de Mercadona. En 2003 va accedir a la presidència de l’Associació Valenciana d’Empresaris, com a relleu de Federico Félix (Helados Estiu), fins que en 2011 va deixar pas a Vicente Boluda, del navilier Grupo Boluda. A hores d’ara, Pons és president de l’escola d’empresaris Edem, impulsada per Juan Roig.

Comparteix

Icona de pantalla completa