Diari La Veu del País Valencià
Rafa García nega que la seua candidatura al PSPV estiga impulsada per Pedro Sánchezr

Rafa García és ja precandidat a la Secretaria General del PSPV. L’alcalde de Burjassot ha presentat la seua candidatura aquest migdia i, de vesprada, s’ha reunit amb militants a la seu de Blanqueries per a començar la campanya de primàries que han de celebrar-se el tercer cap de setmana de juliol.

Abans, el contrincant de Ximo Puig ha comparegut davant de la premsa i s’ha queixat que “després d’un congrés federal ple de debat i d’idees” ara es planteja un congrés nacional “convocat amb moltíssima precipitació” i amb una “recollida d’avals maratoniana”.

A García el mou “la il·lusió” i arriba “motivat per la militància”. Per això ha negat que Pedro Sánchez siga l’impulsor de la seua candidatura. “No he parlat amb Pedro Sánchez d’aquesta situació. No té res a dir en un procés de caràcter autonòmic. No seria lògic. Cadascú ha d’actuar en l’àmbit d’acció que li toca. La decisió la prenc jo sol”, ha assegurat l’alcalde de Burjassot abans de plantejar la seua alternativa com una manera de fer reviscolar el PSPV.

“Hem viscut un procés d’apoderament de la militància. Mai havia viscut un moviment com aquest. S’ha acabat que els militants es limiten a apegar cartells i a pagar quotes”, ha defensat García, per a qui la bicefàlia no suposa cap entrebanc ni un perill respecte de la figura de Ximo Puig com a president de la Generalitat.

“Tinc la ferma convicció que, d’aquest procés, el PSPV eixirà reforçat. Estem en una situació política complicada. El president ha de dedicar molt de temps al seu treball i cal que el partit faça la seua feina”. Rafa García ha justificat així la necessitat de dividir les funcions, tot i que no ha plantejat la mateixa exigència –la de deixar el seu càrrec d’alcalde de Burjassot– si resulta vencedor de les primàries i és proclamat secretari general al congrés que se celebrarà a Elx a finals de juliol.

Comparteix

Icona de pantalla completa