Educació organitza un simposi sobre els reptes actuals de l'educació plurilingüe

Les jornades tindran lloc els pròxims 5 i 6 de juliol al Palau de les Arts
/ València
20 juny 2017 01:00h
n turista creua per un pont de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, obra de Santiago Calatrava, amb part de l'estructura del qüestionat edifici de l'òpera, el Palau de les Arts, al fons.

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha organitzat un simposi sobre Educació Plurilingüe. Aquest tindrà lloc els pròxims dies 5 i 6 de juliol al Palau de les Arts i té com a objectiu reflexionar i conéixer plantejaments i reptes actuals de l'educació bilingüe i plurilingüe.

Durant el simposi s'abordaran els aspectes més rellevants respecte a l'educació bilingüe i plurilingüe des de distintes perspectives. També es tractarà l'organització de l'educació plurilingüe d'una llengua minoritzada, així com els programes plurilingües, aprenentatges i competències. Les jornades estan adreçades al professorat d'Educació Infantil, Primària, Educació Especial, Secundària, Formació Professional i Formació de Persones Adultes del sistema educatiu valencià.

En el simposi participaran experts de les universitats de País Basc, Ginebra, Toronto, Cardiff, Pompeu Fabra, UV i UJI

El director general de Política Educativa, Jaume Fullana, participarà en la inauguració de les jornades. Ell serà l'encarregat de presentar la conferència que pronunciarà Vicent Pascual, expert en educació plurilingüe, membre de l'Institut d'Estudis Catalans i Medalla de la Universitat de València, qui parlarà sobre el model valencià d'educació plurilingüe i intercultural.

Així mateix, intervindran David Lasagabaster, de la Universitat del País Basc, que tractarà la introducció de la llengua estrangera en sistemes plurilingües i Joaquim Dolz, de la Universitat de Ginebra, que abordarà l'ensenyament en llengües en un context multilingüe. El dia 5 també tindrà lloc una taula redona de les universitats valencianes sobre educació plurilingüe.

El simposi, amb inscripcions obertes fins al 26 de juny, continuarà el dia 6 amb la intervenció L'aula multilingüe: com crear un clima d'aprenentatge que done suport a l'adquisició de la llengua escolar, d'Elizabeth Coelho, de la Universitat de Toronto. Per la seua banda, Patrick Carlí, de la Universitat de Cardiff, parlarà sobre el sistema d'educació plurilingüe gal·lés i Olga Esteve, de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, analitzarà els reptes metodològics del tractament integrat de llengües.

La clausura de les jornades la realitzarà Anna Marzà, de la Universitat Jaume I de Castelló, amb una conferència amb el títol Per una didàctica del plurilingüisme

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next