Diari La Veu del País Valencià
UGT duu Burjassot al Síndic de Greuges per vulnerar drets d’una policia local embarassadar

UGT PV ha presentat una queixa davant el Síndic de Greuges contra l’Ajuntament de Burjassot per la “vulneració de drets” a una policia local embarassada, a la qual no es va contestar una petició de segona activitat. La treballadora, en no obtindre resposta a la petició i com que acabava la comissió de servicis en què estava, va demanar renovar-la, ha indicat la central sindical.

“Aleshores, va trobar-se que li la negaven per motius econòmics, mentre que a uns altres companys sí que els l’han renovat (la comissió de servicis), per la qual cosa l’únic motiu que hi ha és que li l’han negada per estar embarassada”, ha criticat el sindicat.

La queixa d’UGT PV argumenta que, amb posterioritat a la data en què l’afectada va sol·licitar la pròrroga, “s’han concedit pròrrogues de comissions de servicis a agents de la Policia Local de la plantilla de l’Ajuntament de Burjassot, “comissions que estaven prorrogades durant diversos anys i en què no ha existit impediment econòmic”.

Per aquest motiu, el sindicat insisteix que la no renovació de la comissió de servicis “es fonamenta únicament i exclusiva pel seu estat de gestació, que era conegut pels seus superiors i per l’alcalde de Burjassot”. UGT PV ha demanat al Síndic de Greuges que emeta dictamen sobre aquesta situació i “es prenguen les mesures oportunes”, atés que, a parer seu, “s’estan vulnerant drets fonamentals a una treballadora”.

Comparteix

Icona de pantalla completa