Diari La Veu del País Valencià
Montoro transfereix 410 milions d’euros a la Generalitat després de la queixa d’Hisendar

El govern espanyol ha transferit a la Generalitat 410 milions d’euros de la liquidació del 2015, després de la reclamació d’aquests diners realitzada per Clara Ferrando, secretària autonòmica d’Hisenda. Els recursos alleugen les tensions de liquiditat de l’administració valenciana, assegura el govern valencià, però són insuficients per a fer front als pagaments pendents.

La transferència és un avançament del 26% dels 1.538 milions d’euros corresponents a la liquidació del model de finançament de l2015, que es cobrarà en juliol. “L’avançament que rebrem resulta imprescindible, però no serà prou per a atendre les obligacions del Consell amb proveïdors valencians, pimes i beneficiaris de subvencions”, ha assegurat Ferrando.

En aquest sentit, la Generalitat ha recordat que, el 2015, el govern espanyol va avançar un 44% del finançament pendent del 2014, i, l’any anterior, un 74% del finançament del 2015. Els fons aniran destinats a pagaments de servicis públics fonamentals i a proveïdors; en concret, a ensenyament, transport escolar, farmàcia, dependència, concerts sanitaris, consorcis provincials hospitalaris o gestió integral de centres de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, entre d’altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa