Meliana ja distribueix el ban municipal per WhatsApp

/ Meliana
22 juny 2017 01:00h
De la mateixa manera que ja han fet els ajuntaments de Foios i Albalat dels Sorells, des de fa poc més d’un mes, l’Ajuntament de Meliana ja disposa del servei de Ban2.0 per a WhatsApp.
Com explica la regidora de Transparència, Participació Ciutadana i Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Meliana, Laura Peris, “es tracta d’una iniciativa i un servei que es va gestar durant l’elaboració de l’estratègia de Desenvolupament Urbà, Sostenible i Integrador (DUSI), que hem anomenat ViuHo, per a optar al programa europeu FEDER”. Foios i Albalat dels Sorells fa ja uns mesos que el posaren en marxa i ara ho ha fet Meliana. “Nosaltres havíem de fer algunes obres de condicionament a l’ajuntament, concretament a l’àrea de Secretaria, i per això hem començat després. Els altres dos ajuntaments ens han facilitat tota la informació i el material de difusió”, explica la regidora.
El sistema consisteix a fer ús d’una aplicació molt generalitzada com és WhatsApp per a fer arribar els bans municipals a la ciutadania. Així, la responsable de l’àrea destaca que “l’ús de les noves tecnologies ens facilita molt el contacte amb els veïns i les veïnes del poble. Hui, tot el món té un telèfon intel·ligent i aquesta aplicació està molt estesa”.
L’avantatge és que es pot fer arribar la informació d’una manera fàcil i directa i sempre es pot consultar. Com també ocorre amb la Línia Verda, una altra de les aplicacions en funcionament des de fa més temps, en aquest cas per a la comunicació d’incidències en la via pública.
L’avantatge és que es pot fer arribar la informació d’una manera fàcil i directa i sempre es pot consultar

Fins ara, Meliana només comptava amb servei de ban a través de la web municipal i de la tradicional veu pública que l'anuncia per megafonia, però en aquest últim cas el sistema planteja molts problemes per les avaries constants, per una sonoritat irregular i canviant en funció de les condicions climatològiques i altres problemes afegits. “El Ban2.0 és molt còmode i ha tingut molt bona acollida. En poc més d’un mes ja tenim 785 usuaris”, conclou Peris.

El sistema és molt senzill. Cal gravar-se en la llista de contactes un número telefònic determinat com a Ban2.0. A continuació, se li ha d’enviar un missatge de WhatsApp amb el text “ALTA BAN”. Des de l’Ajuntament procedeixen a partir d'aquest moment a tramitar l'alta i, llavors, es reben els bans municipals al mòbil personal.

next