Diari La Veu del País Valencià
Sanitat demana al Ministeri la derogació del copagament farmacèutic

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública del País Valencià, Carmen Montón demanarà al Ministeri de Sanitat, aquest dimecres, durant la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, la derogació del sistema de copagament farmacèutic que es va posar en marxa el 2012 amb la reforma sanitària. Una petició a la qual se sumarà la seua homòloga del govern de les Illes Balears, Patricia Gómez.

La consellera Montón ha defensat també la derogació de la reforma sanitària de 2012 i ha subratllat que l’agenda dels governs del canvi passa per “l’assistència universal”. En aquest sentit, ha criticat “aquests copagaments imposats pel govern estatal” i ha destacat que al País Valencià existeixen una sèrie de subvencions per a “evitar l’abandonament de tractaments que perjudica seriosament la salut”.

Encara que el copagament farmacèutic no està previst en l’ordre del dia, ambdues responsables autonòmiques aprofitaran el seu torn de precs i preguntes per a introduir la qüestió en el Consell Interterritorial. Un altre dels temes susceptibles de ser tractats en la reunió serà l’actualització del pla nacional de l’hepatitis C. Sobre aquesta temàtica, la consellera Carmen Montón ha reclamat “salvar vides i dispensar tots els tractaments” amb independència del grau de la malaltia de cada pacient.

Comparteix

Icona de pantalla completa