Cullera forma 40 policies en tècniques de salvament aquàtic

/ Cullera
22 juny 2017 01:00h
Els policies de Cullera es formen en tècniques de salvament

Els agents de la Policia Local de Cullera han iniciat aquesta setmana un curs de formació en tècniques de salvament aquàtic, la primera vegada que aquest cos rep instruccions en eixa matèria.

"La intenció és que els agents puguen intervindre en situacions d'urgència i sempre com a suport als professionals de salvament en cas de necessitat", segons han explicat fonts de la Policia Local.

Més de quaranta agents reben aquests dies formació teòrica i pràctica per a poder realitzar reanimacions cardiopulmonars i utilitzar el desfibril·lador en cas necessari. Així mateix, se'ls proporcionen nocions sobre els corrents habituals en la costa de Cullera i tècniques de salvament.

L'acció formativa es realitza en col·laboració amb l'empresa concessionària del servici de socorrisme, Safabomar, que és l'encarregada d'instruir els agents. D'aquesta forma, el cos policial cullerenc segueix ampliant la seua formació i els servicis que presta a la ciutadania.

La regidora de l'àrea, María José Terrades, ha posat en valor l'afany de superació de la plantilla, “una de les millors de la Comunitat Valenciana, que malgrat les retallades que va patir en el passat, sempre s'ha mantingut a l'altura i mai ha deixat de millorar en benefici dels ciutadans”.

La formació no suposa en cap cas una substitució del servici de socorrisme de les platges de Cullera. Des de la Policia Local consideren molt important que els seus agents tinguen nocions bàsiques per a ajudar persones que s'estiguen ofegant perquè en algunes ocasions el servici de socorrisme requereix suport, no solament en el rescat, sinó també en la reanimació.

next