Diari La Veu del País Valencià
El DOGV publica les ajudes de Cultura per a llargmetratges de ficció, animació i documentalsr

L’Institut Valencià de Cultura ha publicat, en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), la convocatòria de concessió d’ajudes per al desenvolupament de projectes de llargmetratges, que, per primera vegada, valoraran el paper protagonista de la dona i els projectes basats en obres d’autoria valenciana.

La convocatòria està encaminada a la millora de la producció audiovisual en valencià amb l’objecte de donar suport al desenvolupament i a la preparació de projectes de llargmetratges de ficció, animació i documentals, ja siga a partir d’una idea original o bé d’una adaptació.

Aquestes ajudes estan emmarcades dins del pla ‘Fes Cultura’ amb l’objectiu de fomentar la creació artística per a aconseguir millorar la producció audiovisual valenciana mitjançant el foment del desenvolupament de projectes de llargmetratge per a empreses productores i persones físiques, destaca la Conselleria de Cultura a través d’un comunicat.

La quantitat econòmica de la convocatòria per a l’any 2017 és de 192.000 euros, que es divideix en 12 ajudes de 16.000 euros. D’aquest import, 8.000 euros corresponen a l’autor o autors del guió i 8.000 euros a l’empresa productora que desitge realitzar el desenvolupament del projecte, han detallat.

El desenvolupament de projectes consisteix en l’elaboració d’un guió o la nova versió d’un guió preexistent, a més del treball preparatori previ al rodatge d’un llargmetratge.

Novetats

Dins de les novetats de la convocatòria del 2017, destaca la valoració en el guió del paper protagonista de la dona tant en projectes de ficció com en documentals.

També es valora, per primera vegada, que el guió estiga basat en una obra literària o teatral d’autors o autores valencianes. Aquestes ajudes contribueixen a millorar un projecte de llargmetratge en la seua fase de guió, però també són un incentiu per a les productores que cerquen finançament i mercats per a la pel·lícula que tenen en marxa, conclouen.

Comparteix

Icona de pantalla completa