Oliva organitza una visita a les fosses comunes del cementeri de Paterna

/ Oliva
23 juny 2017 01:00h
Fossa de Paterna

L'Ajuntament d'Oliva, en col·laboració amb l’Associació Científica ArqueoAntro i l'Associació Progrés i Solidaritat, ha previst una visita al cementeri de Paterna el pròxim dissabte, 1 de juliol, per tal de conéixer de primera mà les fosses comunes on es troben les restes de multitud de víctimes de la repressió franquista, entre les quals hi ha 47 persones d'Oliva, segons la relació d'afusellats publicada per l'historiador Vicent Gabarda.

Gràcies a la subvenció concedida per la Delegació de Memòria Històrica de la Diputació de València, en els darrers mesos s'estan duent a terme treballs d'excavació i exhumació d'algunes d'aquestes fosses, com ara la de la fossa comuna núm. 82, en la relació d'afusellats de la qual figuren tres persones d'Oliva.

El programa organitzat per acostar aquesta realitat als familiars de les víctimes d'Oliva, preveu l'eixida amb autobús a les 08.30 h des del passeig de Joan Fuster (enfront del CEIP Lluís Vives). Una vegada arribats al cementeri de Paterna, al voltant de les 10.00 h, els assistents podran fer una visita guiada als treballs d'excavació i exhumació, amb explicacions a càrrec de Miguel Mezquida, director de l’Associació Científica ArqueoAntro i responsable de les excavacions. La tornada cap a Oliva serà a les 12.15 h, i l'arribada -de nou al passeig de Joan Fuster- es calcula cap a les 14.00 h.

next