Diari La Veu del País Valencià
L'exalcalde del PP de Torrevella Hernández Mateo eixirà de presó el 28 de juliolr

L’exalcalde de Torrevella (Baix Segura) Pedro Hernández Mateo eixirà de presó el pròxim 28 de juliol després de complir la condemna a tres anys de presó que li va imposar la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia valencià per prevaricació i falsedat en document oficial en l’adjudicació, el 2004, del servei de recollida de residus sòlids urbans de la localitat, segons ha informat aquest dijous el tribunal.

En la interlocutòria facilitada pel tribunal, s’aprova el “llicenciament definitiu” de la condemna imposada, el 2012, a Hernández Mateo, que eixirà de presó amb data 28 de juliol. L’exalcalde del PP, que es va donar de baixa del partit al novembre del 2013, es troba intern en el Centre Penitenciario Murcia II.

L’exalcalde de Torrevella va ser condemnat al novembre del 2012 per la sala civil i penal a tres anys de presó, 9 d’inhabilitació i a pagar una multa de 10.500 euros per un delicte de falsedat en document oficial en concurs amb un delicte continuat de prevaricació. A més, el tribunal, que el va condemnar a indemnitzar l’Ajuntament de Torrevella amb 12.000 euros, va apreciar la circumstància atenuant de dilacions indegudes.

Hernández Mateo va ingressar a la presó el 2013, després que el seu recurs contra la sentència fóra desestimat pel Tribunal Suprem, que va confirmar la resolució del Tribunal Superior de Justícia valencià, i després que el govern espanyol denegara la petició d’indult.

Comparteix

Icona de pantalla completa