Diari La Veu del País Valencià
El Palau de la Música compra un piano per a no gastar-se 14.000 euros a l'any en un de lloguer r

El Palau de la Música de València va anunciar, dimarts d’aquesta setmana, la licitació d’un piano gran cua de concert per un cost màxim de 157.300 euros. El fet ve motivat per una qüestió artística, com és que l’auditori compta amb un piano de 25 anys d’antiguitat i es veu obligat a llogar l’instrument o demanar-lo en préstec a la Societat Filharmònica de València. Això no obstant, hi ha una raó econòmica, com és que, quan acabe aquesta temporada, segons ha pogut saber aquest diari, el Palau haurà pagat entre 10.000 i 14.000 euros en el lloguer de l’instrument. Una quantitat similar a la que va pagar també l’anterior temporada (2015-2016).

Actualment, l’auditori ha pagat en cada concert que ha llogat un piano entre 1.200 i 1.300 euros. Per tant, la xifra de 157.300 € per l’adquisició d’un nou instrument pot estar amortitzada en menys de quinze anys, ja que l’auditori aconseguiria estalviar-se eixa quantitat anual que oscil·la entre els 10.000 i 14.000 euros per temporada.

A més a més, la factura del lloguer de l’instrument pot augmentar considerablement en un futur immediat. El Palau fa temps que no compta amb un cicle de música de cambra, una mancança que, d’alguna manera, ha suplit programant més concerts amb pianistes de renom internacional com Sokolov, Yuja Wang, Alexei Volodin, Joaquín Achúcarro, David Frey, Kathia Buniatishlivi, Varvara, Jan Lisecki, Tzimon Barto, Ivan Martín i James Rhodes, entre d’altres. Ara bé, la intenció de la direcció del Palau és que, al més aviat possible –tot apunta que serà abans que acabe la legislatura–, es recupere aquest cicle de música de cambra i això farà que l’ús d’un piano de concert de les característiques del que s’ha licitat cresca.

El procés de licitació està en marxa després que la casa Yamaha apel·lara en un primer moment per a demanar que s’adequaren els requisits, segons informava aquest dijous Levante-EMV.

L’afinació dels instruments

Per altra banda, l’auditori també va informar que s’ha licitat el contracte dels serveis d’afinació dels instruments de tecla de l’Orquestra de València. Cal apuntar que es tracta d’una tasca imprescindible en qualsevol centre musical internacional amb la mateixa qualitat que ostenta el Palau de la Música.

El termini d’execució del contracte d’afinació és de dos anys i es podrà prorrogar a partir del tercer any d’un en un fins un total de quatre anys. El valor estimat del contracte és de 183.958, 48 amb l’IVA inclós. La persona que es faça càrrec haurà de deixar a punt un piano semicua, quatre pianos verticals, un clavicèmbal, un orgue central i el nou piano de gran cua que adquirisca l’auditori.

Comparteix

Icona de pantalla completa