Bankia distingeix Carles Santos i Llorenç Barber amb els Premis al Talent Musical  

Entre els guardons destaquen conjunts com Spanish Brass, Capella de Ministrers i el projecte Soundcool
22 juny 2017 01:00h

L'Aula Magistral del Palau de les Arts ha sigut l'escenari on s'han lliurat els primers Premis Bankia al Talent Musical que lliura l'entitat bancària amb la col·laboració de l'Institut Valencià de Cultura (IVC) i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV).

Aquest dijous, a les 20 h, ha tingut lloc la gala on s'han distingit les carreres musicals de creadors de la talla de Carles Santos i Llorenç Barber. Tots dos músics avantguardistes van ser, entre altres coses, pares de l'Ensems, Festival Internacional de Música Contemporània de València. De la mateixa manera, conjunts professionals d'estensa activitat com el quintet de Metalls Spanish Brass o el consort liderat per Carles Magraner, Capella de Ministrers també han rebut la distinció aquest dijous.

Així, aquesta primera edició dels premis que atorga l'entitat financera s'ha distingit de manera "ex aequo" amb el Premi al Músic Valencià per a Carles Santos i Llorenç Barber. Amb el Premi a la formació musical valenciana de caràcter professional, també "ex aequo", han sigut premiats Capella de Ministrers i Spanish Brass.

El Premi a l'investigador musical ha estat per al compositor i enginyer de la Universitat Politècnica de València Jorge Sastre per la creació de Soundcool, una aplicació que permet executar música amb dispositius mòbils. El projecte d'innovació tecnològica i educativa (Soundcool) s'ha emportat un altre reconeixement, ja que,  a més del premi anterior, Bankia també ha atorgat el Premi al projecte educatiu musical "Experimentarts: música, creativitat i aprenentatge col·laboratiu" de l'IES Arabista Ribera de Carcaixent per ser el centre de referència on s'aplica Soundcool amb el pedagog Adolf Murillo al capdavant i el claustre del centre, representat pel director de l'institut públic, Raül Murillo.

Per últim, el Premi a l'activitat empresarial o emprenedora relacionada amb la música ha estat per a l'empresa Consolat de Mar SL, liderada per Carles Subiela.

next