Diari La Veu del País Valencià
Un incendi arrasa 191 hectàrees prop de la Serra Calderona
ACN / Sogorb

Segons que ha informat el Centre de Coordinació d’Emergències (CCE) de la Generalitat, el foc s’hauria estabilitzat i segellat el seu perímetre, ja sense pràcticament flames al seu interior. Els mitjans aeris s’han reincorporat a primera hora d’aquest dimecres per treballar en les tasques d’extinció. La Guàrdia Civil ha detingut un home de 70 anys, agricultor, com a presumpte responsable de l’incendi.

Un dispositiu integrat per més d’un centenar de persones ha treballat durant la nit, segons que ha informat el Consorci de Bombers de Castelló. La zona afectada és la de la Masia Ferrer, a Sogorb, un indret de pinar molt dens que ha afavorit les flames gràcies al fort vent que ha bufat a la zona.

Al llarg de la jornada de dimarts es van desallotjar de forma preventiva diversos agricultors que es trobaven treballant a la zona, tot i que no hi ha cap tipus de dany personal ni en habitatges, han explicat les mateixes fonts.

A la zona hi ha desplegades 11 dotacions dels Consorcis de Bombers de Castelló i València, 8 brigades d’emergència, dos nodrisses de 20.000 i 12.0000 litres, i 11 mitjans aeris (5 Air Tractor i 6 helicòpters ).

La Conselleria de Governació, a través del CCE, ha decretat per aquest dimecres el nivell 3 de preemergència per risc màxim d’incendis forestals a les demarcacions de València i Castelló.

L’Agència Estatal de Meteorologia ( AEMET ) espera per a hui un dia amb “intervals ennuvolats tendint a poc ennuvolat a la vesprada. Possibilitat de pluges febles i disperses al matí. Temperatures en ascens lleuger a moderat. Vents de component oest moderats amb intervals de fort debilitant a la vespada “Així mateix, assenyala que s’esperen ratxes de l’oest que poden arribar als 75 quilòmetres a la demarcació de València .

Comparteix

Icona de pantalla completa