Diari La Veu del País Valencià
Almussafes demana més sòl industrial i un baixador a la Ford

La seu d’EDEM València, situada en la Marina Reial Juan Carlos I de la ciutat, va acollir aquesta setmana la jornada “El futur de les àrees industrials”, una trobada en la qual empresaris i representants polítics van debatre sobre les necessitats existents en els parcs empresarials del País Valencià. L’alcalde d’Almussafes, Toni González, que va participar en una de les taules redones que es van realitzar, va destacar el contacte constant que manté amb l’Associació de Parcs i Polígons Industrials del municipi per a atendre de forma ràpida i eficient les seues reivindicacions i va enumerar algunes de les necessitats actuals, com són la construcció d’un baixador, l’ampliació de la superfície dedicada a sòl industrial o el corredor mediterrani.

L’alcalde d’Almussafes, Toni González, durant la seua intervenció va recordar algunes de les intervencions més rellevants realitzades pel seu executiu en matèria industrial des que fa ara dos anys va començar a dirigir el govern municipal. El consistori està duent a terme una sèrie de reivindicacions a nivell d’infraestructures, davant el govern espanyol i autonòmic per a permetre un millor funcionament d’aquestes àrees en aspectes que no formen part de les seues competències.

D’una banda, s’ha sol·licitat la construcció d’un baixador per a facilitar l’arribada dels treballadors tant de la factoria Ford com de les seues empreses proveïdores. En aquest sentit, l’alcalde recorda que ja han realitzat tres peticions per a aconseguir la infraestructura i que estan a l’espera de resposta. “Ens hem traslladat a Madrid, hem parlat amb Foment i crec que ens han fet cas en l’esmena que presentarem als Pressupostos Generals de l’Estat”, assegura.

Per una altra banda, en la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana d’Almussafes es pretén dotar la localitat amb un major espai dedicat a sòl industrial. Concretament, la intenció de l’equip de govern és destinar altres 250.000 metres quadrats per a l’ampliació del parc Juan Carlos I, que en l’actualitat disposa d’1.000.000 de metres quadrats i on treballen al voltant de 10.000 persones. “Les empreses necessiten un valor afegit, per tant, si volem atraure-les fins a la nostra població per a generar ocupació i que l’economia cresca, les administracions han de fer un esforç”, explica.

Comparteix

Icona de pantalla completa