Diari La Veu del País Valencià
L'SGR perd 11 milions però eleva la seua solvènciar

La Societat de Garantia Recíproca (SGR) valenciana va celebrar aquest dijous la seua junta general de socis i va anunciar que tanca l’exercici 2016 amb unes pèrdues d’11 milions d’euros i un coeficient de solvència del 15%, per damunt del mínim del 8% que exigeix la nova normativa del Banc d’Espanya.

Durant la junta, que va comptar amb la presència del president de l’entitat, Manuel Illueca, i de la directora general, Cristina Alemany, s’han presentat les principals dades econòmiques i financeres de l’SGR. En aquest sentit, la normativa del Banc d’Espanya, que va entrar en vigor en 2016, va obligar l’entitat a augmentar les seues provisions de capital en 15,7 milions d’euros, fet que va contribuir a elevar les pèrdues.

En l’apartat de dades positives, l’entitat va reduir el deute sènior un 10% fins als 201,6 milions d’euros. Aquesta disminució de deute va suposar “rebaixar les despeses financeres en un 29% i passar de 4,1 a 2,19 milions d’euros”, segons va indicar l’SGR en un comunicat.

Avals a empreses xicotetes

La societat va destacar que el 46% dels avals formalitzats durant el primer semestre de 2017 han arribat a empreses xicotetes, de fins a 10 empleats; el 30%, a autònoms i el 24% restant, a mitjanes empreses, de fins a un centenar d’empleats. A més, va subratllar que la meitat de les empreses beneficiades pels avals de l’SGR són de “recent creació”.

Per últim, Illueca va explicar als socis que, una vegada tancada l’operació de reestructuració de l’SGR, els esforços comercials de l’entitat han començat a donar resultats, ja que han atés 2.700 empreses, han tramitat 270 sol·licituds d’avals i han resolt favorablement avals per valor de 4,36 milions d’euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa