Diari La Veu del País Valencià
La nit de Sant Joan deixa a les platges de València 35 tones de residusr

Els serveis de neteja de l’Ajuntament de València han retirat més de 35.000 quilos de residus de les platges, després de la celebració de la Nit de Sant Joan. L’any passat, els efectius van retirar uns 18.000 quilos de fem.

L’afluència a les platges del nord i sud de la ciutat ha sumat enguany al voltant de 100.000 persones enfront de les 80.000 del 2016, segons dades recaptades per la Policia Local dins del protocol coordinat d’actuació municipal Sant Joan 2017.

La regidora de Medi Ambient, Neteja i Gestió de Residus de l’Ajuntament de València, Pilar Soriano, ha detallat aquest dissabte en un comunicat que el dispositiu de Sant Joan va començar a les 4.15 hores de la matinada i a les 7.00 hores del matí l’arena ja estava neta. “Una hora més tard, a les 8, ja estaven les platges en perfectes condicions per al gaudi dels ciutadans”, ha assegurat.

Segons les dades facilitades per la regidoria de Medi Ambient, la quantitat de residus sòlids urbans arreplegats en les platges del nord de València va ser d’uns 32.000 quilos enfront dels 15.780 de l’any passat, mentre que la quantitat de cendra ha sigut, aquesta vegada, d’un total de 27.540 quilograms, enfront dels 28.000 del 2016.

Quant a les platges del sud, continua la tendència de disminució de fogueres, amb un descens de 42 fogueres respecte de l’any passat (75 front a les 33 d’enguany) “i cap en les zones més pròximes als espais naturals protegits de la Devesa”, ha recalcat Soriano.

Els efectius han arreplegat en aquesta zona uns 3.000 quilos de residus enfront dels 2.300 de l’any passat, amb una disminució de la cendra de 9.520 quilos el 2016 a 8.000.

Sumant totes les platges incloses en el dispositiu de neteja, els residus urbans retirats sumen més de 35.000 quilos enfront dels 18.080 del 2016, mentre que les cendres suposen al voltant 36.000 quilos, per sota dels 37.060 del 2016.

Més usuaris de l’EMT

Per la seua banda, el responsable de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha destacat que s’ha produït un increment del 33 per cent respecte a l’any passat en el nombre de viatgers que s’han desplaçat amb el servei públic dels autobusos de l’Empresa Municipal de Transports (EMT).

Grezzi ha subratllat “que no hi ha hagut cap incident de rellevància”. Mancant les dades definitives, s’han comptabilitzat un total de 51.888 viatgers des de les 15 hores fins a les 7 en les línies que conformen el servei especial de Sant Joan. Aquest nombre d’usuaris suposa un increment del 33,24% respecte a l’any passat, on en la mateixa franja horària es van transportar 38.942 persones”.

“Un any més, els valencians han tornat a confiar en l’EMT per a gaudir de la Nit de Sant Joan, una dada importantíssima que queda corroborada amb aquest creixement”, ha assenyalat Grezzi, qui ha destacat “l’augment molt important també en l’ús dels autobusos nocturns”.

El responsable de Mobilitat ha afirmat que és “molt bona notícia” l’augment de confiança dels ciutadans en el transport públic en una nit com la de Sant Joan. “Açò ha fet que la ciutat funcionara molt bé i que la gent s’oblidara del seu cotxe”, ha afegit.

Coordinació

Els dos edils han posat, així, en valor la “bona coordinació” de serveis en l’operatiu d’enguany, amb especial referència a la labor desenvolupada per la Policia Local, que, segons Grezzi, “ha sigut fonamental per a poder muntar els filtres als vehicles privats i ajudar que els autobusos pogueren mantenir unes òptimes condicions de velocitat i freqüència”.

Finalment, Grezzi ha expressat el seu agraïment “als conductors de l’EMT, que han estat a l’altura del que la societat els demanava, mostrant el seu compromís amb l’empresa i amb l’objectiu de poder oferir aquest servei de qualitat a la ciutadania.”

Comparteix

Icona de pantalla completa