Diari La Veu del País Valencià
La justícia obliga el Consell a publicar les plantilles de cinc empreses públiques

La sala social del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha donat un termini màxim de deu dies a la Generalitat perquè publique les Relacions de Llocs de treball de cinc empreses públiques i complisca, així, la sentència de fa uns mesos arran d’una demanda de la Federació de Serveis Públics (FSP) d’UGT-PV.

Es tracta de les empreses CulturArts, Agència Valenciana de Turisme, Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), Societat Valenciana d’Aprofitament Energètic de Residus (Vaersa), Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE) i Institut Valencià d’Art Modern (IVAM).

La resolució, amb data 19 de juny i notificada a les parts aquest passat divendres, pren en consideració la queixa de l’FSP d’UGT-PV elevada al TSJ valencià demanant que les empreses feren públiques les seues plantilles en compliment de la Llei de la Funció Pública, atés que el termini obert inicialment va véncer al març d’enguany.

La demanda ha sigut acceptada pel tribunal i, d’aquesta forma, ara les empreses públiques disposen de termini fins al dilluns 3 de juliol per a presentar les seues relacions de llocs de treball i, segons la resolució, han d'”acreditar les actuacions que estan seguint amb vista a l’execució de la sentència”, ferma des de gener del 2017.

La resolució també desestima les al·legacions de l’Advocacia de la Generalitat, que argumentava que totes les empreses havien publicat les seues plantilles a excepció de CulturArts.

En declaracions a Europa Press, el secretari d’Administració i Justícia de l’FSP d’UGT-PV, Gonzalo Fernández, ha subratllat sobre aquest tema que “solament l’EIGE i l’IVAM” han fet públiques les seues plantilles i que, “en molts llocs, ni han començat a negociar-les”. “CulturArts l’ha començada però no és capaç de tancar-la”, ha il·lustrat.

En qualsevol cas, ha insistit que “la sentència és clara”, atés que estableix que la normativa actual, la llei del sector públic valencià, “no preveula necessitat d’un pacte amb els representants dels treballadors” per al disseny de les relacions de llocs de treball.

Si les empreses requerides no presenten les seues plantilles, el secretari sindical ha advertit que “incorrerien en irresponsabilitat”, la qual cosa podria comportar una sanció no econòmica per desobediència a una resolució judicial.

Per a l’FSP d’UGT-PV, els deu dies de termini són insuficients perquè les empreses que no han iniciat el procés puguen presentar-ho, per la qual cosa tenen la intenció de presentar, dins de 20 dies, un incident d’execució de sentència, amb l’objectiu que el TSJ “procedisca a identificar quines persones són les responsables i comence a depurar responsabilitats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa