Diari La Veu del País Valencià
L’AVL desafia Fabra i publica el ‘Diccionari Normatiu Valencià’
Europa Press / RedactaVeu / València

D’aquesta manera, l’ens normatiu del valencià difon l’obra, que “aspira a integrar les diferents sensibilitats” i que arreplega més de 93.000 entrades, entre elles la de ‘valencià’ que ha provocat les crítiques de membres del Partit Popular.

En aquest sentit, la publicació en línia inclou un advertiment en el qual la institució normativa informa que “la definició de valencià ha sigut objecte d’una petició de dictamen al Consell Jurídic Consultiu (CJC) per part de la consellera de Cultura, Educació i Esport”.

Aquesta sol·licitud, cursada ahir per la titular del departament, María José Català, i dirigida al president del CJC, Vicente Garrido, demana a aquest organisme que realitze un “dictamen amb caràcter d’urgència” sobre si la citada definició “respecta i s’acomoda” a l’Estatut d’Autonomia.

L’Acadèmia ha penjat en el seu web, cap a les 11.00 hores, el contingut del diccionari, aprovat divendres passat pel ple de la institució per 16 vots a favor, dos en contra i dues abstencions.

A més, estava previst realitzar el dimarts una presentació pública del treball que va ser suspesa i que, de moment, s’ha descartat, han comentat fonts de l’AVL.

A partir d’ara, “els usuaris ja poden entrar en l’adreça www.avl.gva.es i realitzar qualsevol consulta entre les més de 93.000 entrades que conté el ‘Diccionari normatiu valencià’, de les quals més de 17.000 són paraules genuïnes valencianes que no figuraven fins ara en cap diccionari normatiu”, han subratllat des de l’entitat.

Rigor filològic

“El DNV -afig l’AVL- és el resultat d’un treball col·lectiu fet amb rigor filològic, que aspira a integrar equilibradament les diferents sensibilitats lingüístiques”.

“L’obra que hui es posa a l’abast de la societat valenciana naix amb l’objectiu de ser filològica i sociològicament acceptable per a la major part possible dels usuaris”, han conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa