Diari La Veu del País Valencià
Sanitat activa l'alerta per calor a la Costera, la Ribera Alta, la Vall d'Albaida i el Comtatr

La conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, segons les prediccions del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM), ha activat per a aquest dilluns el nivell alt o taronja –temperatures que podrien superar els 39ºC– a les comarques de la Costera, la Ribera Alta, la Vall d’Albaida i el Comtat. L’alerta s’activa a les zones climatològiques 17 i 18, concretament, i la previsió per a aquest dimarts és que es mantinguen les temperatures a aquestes zones.

Així, per a demà, es preveu calor extrema (per sobre dels 41ºC) a les zones climatològiques 9, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 20, 27, 29 i 30. Els municipis compresos a les zones climatològiques especificades estan detallats en aquest enllaç.

Davant aquest augment de temperatures, s’han activat les mesures per a transmetre les recomanacions de cara a prevenir els efectes de la calor en la salut, sobretot en la dels col·lectius més vulnerables, especialment persones majors, malalts crònics, persones socialment aïllades, persones que treballen en ambients exposats a la calor i xiquets.

Des de la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, es recomana especial cura amb el sol entre les 12 i les 16 hores, així com l’ús freqüent de cremes protectores adequades. També es recomana evitar eixir al carrer durant les hores més caloroses del dia i no realitzar exercici físic intens, així com utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars i protegir-se el cap amb una gorra o barret. En la llar s’aconsella tancar les persianes i baixar els tendals en les façanes exposades al sol. A més, es preferible situar-se a les zones més fresques de la casa. Finalment, s’insta la població a beure bastant aigua i amb freqüència, encara que no es tinga sed; evitar l’excés d’alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars copiosos i calents, i decantar-se per plats freds, fruites i verdures fresques.

Sanitat posa a la disposició de la ciutadania, a la seua pàgina web, tota la informació i consells d’actuació davant una possible onada de calor, i recorda el telèfon d’emergències (112) davant sospita de risc per a la salut.

Comparteix

Icona de pantalla completa