Diari La Veu del País Valencià
Soriano defensa a les Corts el barem que dóna prioritat als extreballadors de RTVV als nous mitjansr

El president del Consell Rector dels nous mitjans audiovisuals, Enrique Soriano, ha defensat la legalitat dels criteris de baremació aprovats per a la provisió de places de la corporació. Soriano ha recordat que els llocs de treball convocats no són definitius i que es limiten a les funcions necessàries per a engegar la ràdio i la televisió. Tot i això, ha matisat que aquest borsa d’unes desenes de treballadors serà “una referència” per a la formació de la plantilla definitiva d’uns 500 empleats.

Soriano ha xifrat en un 36,6% la diferència màxima que un extreballador de RTVV pot aconseguir respecte d’un treballador provinent del sector privat per la superior valoració de l’experiència professional aconseguida als mitjans públics desapareguts. Això no vulnera “els principis d’igualtat, mèrits i experiència segons la jurisprudència”, ha assegurat el president del Consell Rector després d’informar que la baremació compta amb el vistiplau del govern espanyol a través d’una comissió bilateral on es van respondre els dubtes de legalitat plantejats per l’executiu de Rajoy.

Soriano ha explicat que la baremació s’ha negociat amb els sindicats majoritaris –UGT, CCOO i Intersindical– i que s’ha parlat amb la Unió de Periodistes. “Espere que no es produïsca la impugnació per part de la Unió de Periodistes. Hem parlat amb la Unió, però li recorde que també s’ha de dirigir als altres interlocutors i les organitzacions sindicals. Entenc que no hi ha motius perquè es produïsca la impuganció, però cadascú té la legitimitat per a presentar els recursos que considere pertinents”, ha assegurat.

Respecte dels 500 treballadors amb què comptarà la futura radiotelevisió, el president del Consell Rector ha especificat que “estan previstos per al final del procés, no el 2017 ni el 2018; és una projecció del que hauria de ser i no es cobriran tots en una primera fase”.

Comparteix

Icona de pantalla completa