Diari La Veu del País Valencià
Castellano: “L’AVL no desapareixerà, és un organisme estatutari”

RedactaVeu / Alzira.

El conseller de Governació i Justícia ha visitat aquest matí la ciutat d’Alzira per a tractar les greus problemàtiques que pateix el partit judicial, amb unes infraestructures tercermundistes i que per ara no tenen una solució, a curt termini, ja que el nou Palau de Justícia de moment no es farà i sols s’invertirà en millores per als actuals edificis.

Però allà on va Castellano el persegueix la pregunta sobre la Batalla de València i el valencià.

Pel que fa a l’amenaça de desaparició de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, el conseller ha dit que és un organisme que “contempla l’Estatut d’Autonomia, l’autogovern i la potenciació del nostre idioma” i, per tant, “no desapareixerà”.

A preguntes de La Veu del País Valencià, Serafín Castellano ha afirmat que el valencià “és un vehicle d’unió i no de confrontació i que nosaltres no hem obert cap polèmica”.

El conseller ha assenyalat que “a la Comunitat Valenciana es parla valencià i no altra cosa”. Castellano ha dit que estan a l’espera d’un “informe jurídic” del Consell Jurídic Consultiu, però no ha sabut contestar els periodistes sobre quina pregunta ha fet el Consell a aquesta institució: “És una qüestió de legalitat”.

>

Serafín Castellano a Alzira- Abert Staro / laveupv.com

Comparteix

Icona de pantalla completa