L'IVAM tria Sergio Rubira com a nou subdirector de Col·lecció i Exposicions

El càrrec té una durada de tres anys que es podrà prorrogar a quatre
26 juny 2017 01:00h

L’Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) ha triat el crític d’art i professor Sergio Rubira com a nou subdirector de Col·lecció i Exposicions, ha informat el museu en un comunicat.

L'IVAM va convocar el passat 31 de maig el procés de selecció d'aquest lloc, de lliure designació i amb caràcter temporal, que ha conclòs aquest dilluns. Les persones presentades han tingut deu dies naturals per a presentar les seues candidatures, per a les quals es demanava el lliurament del currículum i d'una memòria en què havien d'exposar un pla per a exercir les funcions del lloc. Com a requisits, se sol·licitava la titulació de llicenciatura en Història de l'Art, Geografia i Història, Belles Arts o equivalent, nivell A1 d'Anglés i C1 de Valencià.

Sergio Rubira (Madrid, 1975) és professor associat d’Història de l’Art Contemporani a la Universitat Complutense de Madrid i secretari acadèmic del Màster en Història de l’Art Contemporani i Cultura Visual de la UAM, la UCM i el Museu Reina Sofía. Escriu crítica d’art a El Cultural del diari El Mundo i la revista internacional de fotografia Exit Imagen y cultura. Ha comissariat nombroses exposicions a centres com ara el CA2M (Móstoles), el Centre d’Art La Panera (Lleida), la Biennal de Venècia de 2015, el CGAC (Santiago de Compostel·la), l’Artium (Vitòria) o el Centre d’Art Santa Mònica (Barcelona). Els seus escrits s'han publicat en diferents catàlegs i llibres d'institucions nacionals i internacionals.

El nomenament de Rubira es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat i aquest ocuparà el càrrec de subdirector de Col·lecció i Exposicions l'1 de setembre per un període de tres anys, prorrogable a quatre.

next