Diari La Veu del País Valencià
La policia desallotja els darrers cinc ocupants del Lluís Vivesr

L’ocupació de l’edifici de l’antic col·legi major Lluís Vives de la Universitat de València (UV), que va començar l’1 de maig, ha finalitzat aquest dimarts després que la Policia Nacional ha desallotjat, per ordre judicial, els últims cinc ocupants que quedaven a l’interior de l’edifici, sense que s’haja produït cap tipus d’incident.

Segons han informat a Europa Press fonts policials, el desallotjament s’ha dut a terme “amb total normalitat” entorn de les 6 del matí i, una vegada completat, s’ha lliurat novament l’edifici al seu propietari, la UV.

Des de la universitat han valorat que el desallotjament s’ha realitzat de manera tranquil·la, sense violència ni cap a les persones ni cap a les coses, i han apuntat que han identificat aquestes cinc persones, que no han estat detingudes. Ara, han agregat, l’important és que “ja no hi ha perill per a les persones que estaven dins i es pot engegar el pla de rehabilitació” de l’edifici, que compta amb seguretat reforçada.

L’ocupació d’aquest col·legi major va començar el passat 1 de maig, quan una vintena de persones va accedir al Lluís Vives després de forçar l’entrada que dóna al carrer i la de l’edifici i van penjar una pancarta a la façana amb el lema ‘La Ingovernable. Espai alliberat’.

Dies després, unes 40 persones van traspassar la tanca i una desena més va aconseguir entrar a l’immoble per a rellevar als ocupants que es trobaven a l’interior.

Comparteix

Icona de pantalla completa