Diari La Veu del País Valencià
Bankia absorbirà Banc Mare Nostrum i tindrà un 36% més d'oficinesr

Bankia i Banc Mare Nostrum (BMN) fan un pas més cap a la seua fusió. Aquest dilluns, els consells d’administració de les dos entitats bancàries van aprovar la integració de BMN en Bankia, una operació que ara depén del vistiplau de les juntes d’accionistes dels dos bancs.

Les dos entitats participades pel Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), que hi va injectar fons públics, han decidit que Bankia donarà una acció per cada 7,82987 accions de BMN. És a dir, el banc hereu de Bancaixa i Caja Madrid pagarà 825 milions d’euros per BMN, segons la valoració de Bankia en Borsa del 23 de juny.

El govern espanyol ha promogut la fusió de Bankia i BMN per a incrementar el retorn del rescat bancari. En aquest sentit, el FROB calcula recuperar 400 milions més si ven Bankia i BMN fusionades que si ho fa per separat. Quan s’enllestisca la integració, els accionistes privats de BMN controlaran el 6,67% de Bankia.

Bankia tindrà un 36% més d’oficines

Bankia augmentarà un 36% la seua xarxa d’oficines després de la fusió amb BMN, fins a un total de 2.515 oficines. L’entitat murciana compta amb 660 sucursals, segons ha indicat Bankia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Bankia ha destacat que l’operació li aporta 38.000 milions d’euros en actius i una franquícia líder a Múrcia, Granada i Balears, on BMN té 470 sucursals, el 71% del total.

L’entitat que presideix José Ignacio Goirigolzarri ha destacat que, amb aquesta fusió, assolirà quotes de mercat superiors al 30% a Granada i Múrcia i del 25% a Balears. A més, complementarà una franquícia “líder en territoris de gran dinamisme econòmic”, com ara la Comunitat de Madrid o el País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa