Diari La Veu del País Valencià
La CEV i la mútua Umivale col·laboraran per a reduir l'absentisme laboralr

La Confederació Empresarial Valenciana (CEV) i la mútua Umivale han signat un acord de col·laboració per a realitzar activitats de manera conjunta adreçades a millorar la salut laboral del teixit empresarial valencià i reduir, així, l’absentisme laboral, segons ha informat la patronal autonòmica en un comunicat.

El president de la CEV, Salvador Navarro, i el gerent d’Umivale, Héctor Blasco, han subscrit l’acord pel qual totes dues entitats “reforcen el treball que desenvolupen de manera conjunta durant els últims anys, amb l’objectiu d’implementar en les empreses accions de millora de la productivitat”.

Blasco ha explicat que el 2016 cada treballador es va absentar de mitjana 78,75 hores, de les quals 51,86 (el 68,5% del total) van ser per motius de salut, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística. Comparant aquestes xifres amb les del 2015, s’ha produït un increment del 6,9%.

Augmenta un 23% l’absentisme des del 2013, segons la mútua Umivale

“Durant la recessió (2008-2013), les absències per motiu de salut van descendir un 36% respecte a l’any anterior a la crisi, 2007, i, amb la millora de la situació econòmica, portem ja quatre exercicis d’increment de la taxa d’absentisme, que ja acumula més del 23% (d’augment)”, ha afirmat el president de la mútua.

“Com que aquestes ràtios preocupants són conseqüència de la interacció d’una multitud de variables, creiem estratègic realitzar una anàlisi en profunditat de l’absentisme”, ha precisat Navarro, que ha destacat que aquest estudi continuat permetrà mesurar l’absentisme, analitzar les causes i facilitar la implantació de polítiques i estratègies que “beneficien la salut i el benestar dels treballadors” i, en conseqüència, milloren la salut de les empreses valencianes.

Comparteix

Icona de pantalla completa