Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat demana extremar les precaucions per temperatures de més de 39º i forts vents

L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències ha emés un butlletí d’avís especial als ajuntaments i als organismes competents on recomana que extremen les precaucions per l’onada de calor prevista, amb temperatures molt elevades que podran superar els 39 graus, acompanyades de vents de component oest de fins a 80 quilòmetres per hora i tempestes seques a l’interior del País Valencià.

Segons les previsions meteorològiques emeses per l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), a partir d’aquest dimarts es registra aquesta situació, que es mantindrà fins al dijous 29 i és extensiva a tot el territori. Aquesta situació suposa l’increment del risc d’incendis forestals que pot assolir nivells extrems. De fet, aquest dimarts està establit el nivell 3 en molts punts del país i, dimecres de matí, s’ampliarà a tot el territori.

En aquest sentit, el butlletí d’avís especial insta tots els organismes amb competències en matèria d’incendis forestals a extremar les mesures preventives i de vigilància que corresponguen al seu àmbit d’actuació, així com a complir les recomanacions emeses per les autoritats.

El director general de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, Josep Maria Àngel, recorda que a la pàgina web de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, www.112cv.gva.es, s’ofereix informació diària actualitzada sobre la preemergencia per risc d’incendis forestals perquè, tant els ajuntaments com els ciutadans, consulten el nivell establert en el seu municipi. També s’ofereix informació sobre mesures preventives a adoptar.

Precisament, la campanya publicitària de la Generalitat #stopalfoc, que s’està desenvolupant des de fa uns mesos, incideix en aquest extrem en apel·lar a la responsabilitat i la col·laboració ciutadana per a previndre els incendis forestals amb el lema ‘La teua actitud pot marcar la diferència’.

Diàriament, els mitjans aeris de la Generalitat Valenciana realitzen vols de vigilància aèria a les franges horàries de major calor i a les zones on es registren els nivells alt i extrem de risc d’incendi forestal.

Comparteix

Icona de pantalla completa