Diari La Veu del País Valencià
Fuset renuncia a presidir les assemblees falleres com a primera passa per a "despolititzar" la festar

El regidor de Cultura festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, deixarà de presidir les assemblees de representació de les Falles, dependents de la Junta Central Fallera (JCF). Durant la reunió, que ha de celebrar-se aquest dimarts amb l’Assemblea de Presidents, el regidor delegarà aquesta funció en el vicepresident de l’entitat, Javier Tejero.

Fuset fa una passa endavant per a deixar clar que la intenció de l’equip de govern és despolititzar les Falles. En aquest sentit, el regidor ha apel·lat al fet que es convoque un Congrés Faller perquè els membres que configuren la festa trien lliurement si volen “dependència o independència” respecte de l’ajuntament.

L’alcalde, Joan Ribó, va convocar la Interagrupació de Falles per a transmetre’ls que el consistori vol separar els debats fallers dels polítics, ha explicat Fuset, aquest dimarts, durant la roda de premsa on ha anunciat les mesures decidides. “La Interagrupació de Falles no vol diàleg”, ha denunciat Fuset abans de retraure’ls que mentre que s’estava produint la roda de premsa s’hauria “d’estar fent una reunió de treball” a la qual la Interagrupació s’ha negat a assistir.

“Durant els últims dos anys s’ha volgut donar autonomia per a separar la gestió festiva de la política”, ha explicat Pere Fuset. El fet que el president de JCF siga un polític fa inevitable que es puga fer qualsevol interpretació de politització, una percepció que l’ajuntament vol evitar. “Aquest ajuntament vol diàleg i no confrontació així com una progressiva despolitització”, ha apuntat.

Comparteix

Icona de pantalla completa