Diari La Veu del País Valencià
Foment permetrà al Consell limitar a les VPO les ajudes a la compra de vivendar

La Conselleria d’Habitatge té el vistiplau del Ministeri de Foment per a limitar a les vivendes de protecció oficial (VPO) les ajudes perquè els joves compren pisos. Així ho ha anunciat la Generalitat aquest dimarts, després de la reunió de la directora general d’Habitatge, Rebeca Torró, i de la directora general de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE), Helena Beunza, amb el director general d’Arquitectura i Habitatge del Ministeri de Foment, Antonio Aguilar.

“Des de la Generalitat hem defensat sempre que el programa de vivendes ha d’anar adreçat a les protegides, ja que a la nostra comunitat existeix una gran quantitat de reserva de sòl per a construir VPO”, ha indicat la Generalitat. Per a Beunza, aquesta mesura combatrà “l’especulació” i evitarà “tornar a caure en les ajudes a les entitats (bancàries) que poden beneficiar-se indirectament d’aquesta mesura per a desfer-se de l’estoc de vivendes que tenen”.

Torró ha lamentat que l’esborrany del pla estatal de Vivenda 2018-2021 no reculla la proposta de la conselleria de pagar la hipoteca de les famílies que no hi poden fer front i estan en risc de perdre la vivenda. El ministeri ha proposat oferir vivendes del Fons de Vivendes per al Lloguer Social que ja existeix “però que no està donant una solució completa als milers de casos de desnonaments que existeixen arreu d’Espanya”, segons la directora general d’Habitatge.

Comparteix

Icona de pantalla completa