Diari La Veu del País Valencià
‘El PP vol desviar l’atenció amb la polèmica sobre el valencià’
RedactaVeu / València

El síndic del grup socialista en Les Corts, Antonio Torres, ha assenyalat que “el PP pretén desviar l’atenció dels autèntics problemes que tenen els valencians” amb polèmiques com la que han creat entorn a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i després de la resposta del Consell Jurídic Consultiu que assenyala que l’AVL és la que té competència per a definir qüestions relacionades amb el valencià. En aquest sentit, ha remarcat que “segueix l’atur desbordant-se, es manté el deute, establiran més retallades, i la forma que no ens centrem en aquests problemes ni discutim sobre ells és creant batalles artificials que, en aquests moments, no interessen als valencians”.

Per aquest motiu, Torres ha apuntat que “encara sort que a l’hora de reformar l’Estatut, l’any 2006, el PSPV va insistir en el blindatge de les institucions de la Generalitat, entre elles l’AVL”, al mateix temps que ha lamentat que “en aquell moment no blindarem la Radiotelevisió Valenciana, cosa que també hauríem d’haver fet a la vista del que ha ocorregut posteriorment”. En aquest sentit, ha incidit que el PP “quan una institució ja no serveix per a les seues finalitats, intenta desacreditar-la o fer-la desaparèixer del mapa”.

No obstant açò, tal com ha subratllat, en el cas de l’AVL “no podran, perquè necessiten d’una majoria qualificada per a modificar la llei i per a nomenar les noves persones que el PP voldria posar al capdavant de l’Acadèmia perquè seguiren les seues instruccions”. Per açò, ha apuntat que “el que realment han de fer les institucions de la Generalitat és complir amb el seu treball, que per a això han sigut triats, i servir els interessos generals de la Comunitat, i no els interessos espuris del PP”.

Comparteix

Icona de pantalla completa