Diari La Veu del País Valencià
Carbonell deixa de ser portaveu del Bloc per discrepàncies amb la política educativa

Rafa Carbonell, portaveu del Bloc des del darrer congrés del partit, ha renunciat aquest dimarts a les seues responsabilitats internes i a la política activa i ho fa per discrepàncies amb la línia política del seu partit i, en concret, amb la gestió educativa de la conselleria presidida per Vicent Marzà.

Qui va ser cap de gabinet del conseller d’Economia, Rafa Climent, argumenta que aquestes discrepàncies fan incompatible el seu càrrec dins del partit amb la seua feina docent en un centre concertat d’Alcoi. En una carta publicada per Aramultimèdia, Carbonell retrau a la Conselleria d’Educació que haja eliminat una línia de primer de Batxillerat del Col·legi La Salle. El fins ara portaveu del Bloc considera que aquest fet és “una decisió equivocada des del punt de vista de la gestió”.

La supressió de la línia del centre concertat és “un gran error educatiu, si és que realment el que es pretén és potenciar l’excel·lència i la qualitat de l’ensenyament i no fomentar l’eterna disputa estèril entre el dogma de l’escola pública contra el dogma de la concertada”. Aquesta disputa és, segons la seua opinió, també “una errada política de conseqüències electorals nefastes per al futur immediat del Bloc i de Compromís a Alcoi”.

La permanent de l’executiva del Bloc es reunirà aquest dimecres per a tractar la renúncia de qui fins ara era el portaveu nacional de la formació majoritària en la Coalició Compromís. Segons els estatuts, no és obligatori nomenar-ne un substitut i, en qualsevol cas, si es pren la decisió de reemplaçar Carbonell per un altre portaveu, s’ha de fer amb l’acord de l’Executiva Nacional i el Consell Nacional.

Comparteix

Icona de pantalla completa