Diari La Veu del País Valencià
Renfe restableix el servei entre Barraques i Terol r

Adif i Renfe han restablit aquest dimecres, 28 de juny, dos dies abans del termini inicialment previst, el servei comercial entre Terol i Barraques (l’Alt Palància), que es trobava interromput des del passat 25 d’abril a causa de les obres de millora que s’estan realitzant en aquest tram de la línia Saragossa-Terol-Sagunt.

Les obres han permés suprimir huit limitacions temporals de velocitat, a més d’augmentar els paràmetres de seguretat i fiabilitat de la infraestructura amb el consegüent benefici per al trànsit de trens de viatgers i mercaderies. Els treballs executats han comprés el tractament de les estructures de set terraplens en el tram Terol-Barraques que sumen una longitud de 2,6 quilòmetres.

Segons el Ministeri de Foment, aquesta actuació “reafirma el compromís” amb la potenciació d’aquesta línia com a eix estratègic en el marc del Corredor Mediterrani-Cantàbric, per a la qual es preveu una inversió superior als 330 milions destinada a la millora integral de les instal·lacions ferroviàries fins a 2020.

En el marc d’aquestes actuacions, Foment també destaca la pròxima posada en servei del sistema de comunicacions tren-terra entre Terol i Caminreal. A aquestes actuacions s’uneix la definició, d’acord amb l’Autoritat Portuària de València, de l’execució de noves obres en diferents punts de la línia, entre les quals es contempla el reforç d’estructures per a permetre un augment de la capacitat portant dels trens de mercaderies i la redacció d’un pla integral de renovació que inclourà actuacions en infraestructura i via, electrificació, trinxeres, terraplens o la millora de la càrrega per eix.

La inversió final ha ascendit a 7,3 milions d’euros, atés que s’ha millorat la solució tècnica prevista inicialment per a garantir majors paràmetres d’estabilitat i durabilitat de les estructures sobre la base dels resultats dels nous sondejos geotècnics realitzats. Adif i Renfe ja estan analitzant les marxes dels trens de viatgers per a avaluar l’estalvi en els temps de viatge, que s’estima que podrà ser d’uns 10 minuts. No obstant açò, aquestes millores no s’implementaran fins a la finalització d’aquesta anàlisi, per la qual cosa es mantenen temporalment els horaris actuals.

Comparteix

Icona de pantalla completa