Diari La Veu del País Valencià
Andrés Perelló proposa denunciar els Acords amb la Santa Seu per "obsolets"r

El secretari de Justícia i Llibertats del PSOE, Andrés Perelló, ha avançat que plantejarà al seu partit denunciar els Acords amb la Santa Seu signats el 1979 perquè considera que estan “obsolets” i que tant l’església catòlica com l’Estat han d’estar cadascun “al seu lloc”.

“És un concordat que cal denunciar, que està obsolet, no té parangó en cap estat europeu, ja fa 40 anys que s’hi va instaurar la democràcia, estem en el segle XXI. No solament és que l’església ha d’estar al seu lloc, és que l’Estat ha d’estar al seu lloc, no es tracta de traure l’església d’on està, sinó que els polítics deixem l’església tranquil·la i que alguns que no som dignes d’estar en alguns actes religiosos no estiguem i no passa res”, ha precisat Perelló en una entrevista en Los Desayunos de la 1, recollida per Europa Press.

Perelló: “La Constitució diu que el nostre Estat és aconfessional”

Per a defensar aquesta posició, Perelló ha citat la Constitució Espanyola, que en l’article 16 estableix que cap confessió tindrà caràcter estatal: “La Constitució diu que el nostre Estat és aconfessional, una cosa que es confon cada dia que ix el sol”, ha lamentat.

Sobre la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TUE) que va dictar aquest dimarts que les exempcions fiscals a l’església poden ser il·legals si s’apliquen a activitats econòmiques –en concret, en referència a l’impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres–, Perelló ha precisat que no pot estar “més d’acord” i s’ha preguntat: “Per què l’església catòlica no ha de pagar un IBI per registrar béns que en alguns casos són productius al seu nom, com paga qualsevol fill de veí?”.

Per a Perelló, una cosa és que la Catedral de Burgos o la de València, per exemple, estiguen exemptes de pagar aquest impost i una altra cosa és “que l’església catòlica o qualsevol altra confessió tinga una propietat o un col·legi privat del qual obté un lucre i que estiga competint en desigualtat de condicions amb una empresa privada que té un hospital, un col·legi o una finca de pisos, solament perquè ho registra al seu nom”. “Fixe’s que és la Justícia europea, açò si ho haguera dit jo o algun altre ens haurien anomenat antirreligiosos. La Justícia europea té una visió aconfessional i justa de les coses i entén que ací s’està fent un subterfugi perquè algú es beneficie d’una exempció que no li correspon”, ha reblat.

Comparteix

Icona de pantalla completa