Puig demana a Europa més fons per a accelerar la posada en marxa del Corredor Mediterrani

El president de la Generalitat lamenta que el govern espanyol no seguisca la directriu d'Europa d'invertir preferentment en el corredor litoral
28 juny 2017 01:00h

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha presentat aquest dimecres davant del Comité de les Regions (CdR) un dictamen encarregat per la Comissió de Desenvolupament Regional i Pressupostos en què defensa la necessitat "d'impulsar de manera més ferma", des del punt de vista pressupostari, el desenvolupament dels nou eixos de la Xarxa Transeuropea de Transports, entre els quals hi ha el Corredor Mediterrani.

Puig ha intervingut davant d'un centenar de representants del CdR, que han aprovat el dictamen amb una única abstenció i un vot en contra –el text definitiu s'aprovarà a l'octubre– per a explicar la posició política del Comité de les Regions, òrgan consultiu de la Comissió Europea, sobre les inversions que està realitzant l'executiu comunitari en infraestructures transeuropees. En aquest sentit, el cap del Consell ha "recomanat" un major "esforç pressupostari i un major ritme en les obres" per a evitar endarreriments i complir els objectius marcats per la Unió Europea sobre la xarxa de transports.

El president ha demanat un esforç pressupostari a Europa, però també ha tingut paraules per al govern espanyol. En aquest sentit, en una conversa amb periodistes, ha retret a l'executiu de Mariano Rajoy que no vaja a la mateixa velocitat "i en la mateixa direcció" que l'executiu comunitari respecte al Corredor Mediterrani. El president de la Generalitat ha lamentat que mentre la "Unió Europea considera prioritari el ramal litoral i centra els majors esforços pressupostaris" en aquesta infraestructura, el Ministeri de Foment "no segueix aquesta mateixa directriu".

Puig ha justificat aquesta afirmació al·ludint a una resposta a l'eurodiputada socialista Inmaculada Rodríguez Piñero en què la Comissió Europea assenyalava que l'executiu comunitari ha invertit en total en el corredor central 49,7 milions, mentre que en el litoral la xifra és de 132 milions. Unes xifres que són a la inversa quan es tracta de l'aportació espanyola. Segons les dades de la Comissió Europea, el govern espanyol ha invertit en el ramal mediterrani 2.725 milions d'euros, enfront dels 10.767 milions que ha invertit en eixos radials, que són aquells que passen per Madrid.

Una infraestructura per a cohesionar

Atés que aquest dimecres no s'ha debatut sobre aspectes tècnics dels corredors o sobre la definició dels traçats, el president ha incidit durant la seua intervenció en els aspectes de cohesió social i vertebració territorial que suposa l'engegada de la xarxa europea de transports. "En aquest projecte de dictamen ens ha preocupat mot la defensa de la cohesió social i territorial. Perquè el desenvolupament de les comunicacions no pot convertir-se en bressol de noves fronteres i desigualtats", ha dit Puig durant la seua intervenció.

Puig ha demanat que les "perifèries socials i geogràfiques" siguen tingudes en compte perquè la "localització geogràfica no ha de penalitzar el projecte europeu". Així, ha emfatitzat que el projecte de dictamen "defensa la retroalimentació dels projectes que alimenten la xarxa bàsica i la xarxa global [de transports], establint sinergies entre elles per a benefici de les persones".

El president ha destacat la importància d'executar les obres per a engegar la Xarxa Transeuropea de Transports no sols pel que significa en termes de connectivitat per a Europa, sinó pel que implicaria a l'hora d'estrényer lligams amb territoris veïns. Ximo Puig ha demanat "fomentar una política de veïnatge", tenint en compte el "Mediterrani, el Bàltic, l'Europa Oriental i altres zones d'interés geopolític".

"El repte és apassionant i creiem que la Unió Europea hauria de destinar més fons a aquest objectiu. No solament amb la finalitat de complir els objectius proposats pel Reglament del Mecanisme Connectar Europa, sinó per a accelerar si fóra possible la seua construcció amb la finalitat de promoure polítiques d'inclusió i lliure circulació de persones i béns", ha assenyalat Puig.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next