Diari La Veu del País Valencià
El jutjat rebutja el recurs de Bayo contra l’elecció de Bonig al capdavant del PP

El Jutjat de Primera Instància número 11 de València no veu vulneració de drets en el procés de primàries que va celebrar el PP valencià enguany per a triar el seu líder i ha desestimat la demanda que va interposar el llavors precandidat José Luis Bayo contra el partit. Així consta en una resolució, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia, contra la qual no s’ha presentat cap recurs.

Durant el judici, la Fiscalia va exposar que no veia tracte de favor cap a la presidenta del PP del País Valencià, Isabel Bonig, que va resultar elegida en el procés de primàries, i demanava desestimar la demanda de Bayo, qui al·legava vulneració de dret d’associació i es va retirar del procés.

La fiscal va compartir la postura de l’advocat dels populars, qui va assegurar en la vista que no s’havia conculcat cap dret i va lamentar que en aquest procediment s’hagueren dit “barbaritats que se’n passen de la ratlla”. Enfront d’aquestes tesis, Bayo, a través del seu lletrat, va insistir que s’havien vulnerat “les regles del joc”. Per aquesta raó, va demanar que s’anul·laren les actes i decisions que va adoptar la Junta Directiva regional del partit al febrer per a organitzar el congrés del PP de València.

José Luis Bayo, qui també va ocupar el càrrec de president de Noves Generacions del PP valencià, va impugnar judicialment el procés de primàries del seu partit i va al·ludir a presumptes irregularitats. Bayo va sol·licitar en aquell moment que es paralitzara de forma cautelar la votació per a triar el nou president, però el jutge ho va desestimar. Després d’açò, va presentar una ampliació de la demanda i la passada setmana va tenir lloc la vista. Ara, la seua petició ha sigut desestimada.

Comparteix

Icona de pantalla completa