Diari La Veu del País Valencià
Cultura augmenta un 66% les ajudes per a la difusió del patrimoni reconegut per la UNESCOr

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha convocat subvencions destinades a la difusió, promoció i foment del patrimoni valencià declarat per la Unesco, tant per al Patrimoni Mundial com per al Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat i el seu Registre de Bones Pràctiques de Salvaguarda.

La partida pressupostària per a aquestes ajudes és de 50.000 euros, la qual cosa representa un augment del 66% respecte a l’any anterior, quan s’hi van destinar 30.000 euros. Els beneficiaris són els ajuntaments, fundacions, associacions i entitats sense ànim de lucre que siguen titulars del bé i/o de l’òrgan de la seua gestió.

Podran subvencionar-se les activitats destinades a l’organització de trobades, així com seminaris i congressos en matèria de Patrimoni Mundial o Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, l’objecte de les publicacions dels quals siga facilitar informació sobre els béns inclosos en la Llista del Patrimoni Mundial o del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. També comptaran amb aquestes ajudes l’organització d’exposicions i altres accions de difusió dirigides a afavorir el coneixement del patrimoni mundial o patrimoni cultural immaterial de la humanitat en el territori valencià.

Les sol·licituds es presentaran, juntament amb els impresos normalitzats, en un termini de 20 dies, a comptar a partir de l’endemà de la seua publicació al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Al territori valencià han sigut declarats Patrimoni Cultural de la Humanitat la Llotja de la Seda de València, l’any 1996; les manifestacions d’Art Rupestre de l’Arc Mediterrani, el 1998, i el Palmerar d’Elx, en 2000. Quant a Patrimoni Immaterial, tenim el Misteri d’Elx, des del 2001; el Tribunal de les Aigües de València, des del 2009; la Festa de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí, des del 2011, i les Falles, des del 2016. En el registre de Bones Pràctiques de Salvaguarda del Patrimoni Immaterial, es va inscriure, el 2009, el Centre de Cultura Tradicional Museu Escolar del Projecte Pedagògic de Puçol d’Elx.

Comparteix

Icona de pantalla completa