Diari La Veu del País Valencià
Marzà recorda que el 98% dels centres han triat el model lingüístic amb més de dos terços del consell escolar

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha acudit aquesta vesprada a les Corts per tal de defensar el model d’educació plurilingüe suspés cautelarment pel Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià. Davant de la Comissió d’Educació, el conseller ha assegurat que “el model dóna resposta a les necessitats de tot l’alumnat i als anhels de millora de les famílies, sense imposicions, a diferència del que ocorria fins ara”. Marzà s’ha referit a les crítiques rebudes del Partit Popular tot afirmant que “els qui s’omplin la boca parlant de llibertat, quan estaven a la Conselleria, des d’un despatx, decidien quin programa lingüístic havia d’aplicar cada centre”.

Marzà ha recordat que el Decret de Plurilingüisme va ser una decisió “participada i dialogada” a partit dels criteris dels experts en aprenentatge de llengües. Respecte a l’acceptació social del nou model, el conseller ha exposat que “el 98% dels consells escolars han arribat a consensos amb majories superiors als dos terços”.

El conseller també ha defensat la legalitat del decret, tot i la suspensió del TSJ valencià, perquè “millora respecte a l’actual les acreditacions, atés que tots podran acreditar”.

“Ho diu el mateix decret; que conduirà a l’obtenció de títols d’anglés i valencià en finalitzar els estudis perquè el seu domini ja estarà garantit. Ho diu clarament la disposició addicional cinquena del decret. Per tant, tots poden certificar. Ara ningú no pot acreditar”, ha reblat Marzà.

Comparteix

Icona de pantalla completa