Diari La Veu del País Valencià
Cerdà (ERPV): Fabra és un president submís a les ordres de Rajoy i Montoro
RedactaVeu / València

El President d’Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, ha denunciat que “Fabra és un president submís a les ordres de Rajoy i Montoro, més preocupat per la seua carrera política que pel benestar dels valencians. La retirada de la reforma de la LOFCA, promoguda per les Corts Valencianes per blindar inversions al País Valencià, és una mostra més que l’únic interés de Fabra és complir totes i cadascuna de les ordres que arriben del seu partit i del govern, i no vetlar pels interessos dels valencians i les valencianes”

Per a Cerdà “la retirada de la reforma de la LOFCA coincideix amb el nou mètode de càlcul de les balances fiscals que ha proposat Montoro i que no s’homologa amb la resta de registres internacionals, cosa que és un exercici de manca de transparència més. Les primeres dades publicades sobre la inversió de l’Estat als diferents territoris ja dóna bona mostra que el País Valencià continua servint de colònia tributària per a l’Estat espanyol. La mitjana de les inversions per habitant està fixada en 1140€ mentre que al País Valencià és de només de 624 euros per habitant, l’autonomia que menys inversió rep de tot l’Estat amb gairebé la meitat de recursos. Aquest greuge és encara més sagnant perquè els valencians som ‘aportants’ nets a la hisenda de l’Estat”.

Segons el dirigent republicà “la irresponsabilitat de Fabra, tant en la gestió de recursos públics com en plegar-se una vegada i una altra davant el Govern Central, és un atemptat contra el benestar dels valencians i les valencianes i ens està abocant a una situació financera límit. Cal que canviem la nostra relació fiscal amb l’Estat espanyol amb la màxima urgència possible i aquest ha de ser un punt de trobada del conjunt del valencianisme”

Cerdà ha afegit que “l’espoliació fiscal que patim els valencians, a més, ens afecta al conjunt de la població, independentment de llengua, religió o nacionalitat. La defensa de l’Estat del Benestar i d’una relació fiscal justa amb l’Estat ha d’estar en la base de les reivindicacions del conjunt de la societat valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa