Diari La Veu del País Valencià
La Plataforma per la Sanitat Pública adverteix Ribera Salud que és "el principi de la fi" del seu modelr

La Plataforma de la Sanitat Pública del País Valencià i l’Associació Ciutadana per a la Promoció i Defensa de la Salut al País Valencià (Acdesa) es van reunir aquest dimecres amb la Plataforma de la Ribera en una assemblea ciutadana i van advertir que “és el principi de la fi” de l’anomenat model Alzira de sanitat pública gestionada per empreses privades.

Durant la reunió, Àngels López, membre de la Plataforma de la Ribera, i Eduardo Zafra, d’Acdesa, van explicar les raons per les quals, al seu parer, la sanitat pública ha de ser gestionada directament per l’Administració i no ser un “mitjà per a fer negoci”. A més, van denunciar la campanya “manipuladora” que estan duent a terme Ribera Salud i l’associació Sanitat Sols Una.

“És el principi de la fi d’un model en què els poders públics havien delegat la gestió de la sanitat a una concessió administrativa, com si la nostra salud fóra una mercaderia”, van apuntar en una trobada realitzada al saló de plens de l’Ajuntament d’Alzira en presència de l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez, i dels diputats Manolo Pineda (PSPV), Isaura Navarro (Compromís) i Daniel Geffner (Podem).

Denuncien manca de llits

D’altra banda, la plataforma va assegurar que Ribera Salud està fent servir “tots els recursos econòmics i de màrqueting al seu abast per a confondre i atemorir la ciutadania, i, per a això, van indicar, estan “tancant” les agendes perquè “s’allarguen les cites de les consultes, argumentant que és problema de la Conselleria de Sanitat, quan l’únic responsable de la contractació de personal i de la gestió de les consultes és Ribera Salud”, van destacar.

Per la seua banda, Gómez va explicar la problemàtica de les places d’aparcament de l’hospital, “on n’hi hauria d’haver 648 gratuïtes, segons la normativa urbanística, i només n’hi ha 200”, va lamentar. Per últim, durant l’assemblea es va destacar la “manca de llits” i la “discriminació que pateix la ciutadania de la Ribera” a causa de les dos maneres d’accedir a l’atenció sanitària: un telèfon per als residents de la Ribera i un altre telèfon per als residents d’altres comarques.

Comparteix

Icona de pantalla completa