Capítol final del conflicte de l'estiba: patronal i sindicats acorden mantindre els llocs de treball

Anesco assoleix un acord amb els estibadors, que desconvoquen totes les vagues
/ València
29 juny 2017 01:00h
El govern espanyol ha liberalitzat el sector de la càrrega i descàrrega dels ports a instàncies de la Comissió Europea

Els sindicats d'estibadors i la patronal Anesco han signat un acord que tanca el conflicte de l'estiba, arran de la liberalització del sector promoguda pel govern espanyol a instàncies de la Comissió Europea. Els sindicats d'estibadors i la patronal Anesco han pactat la subrogació dels treballadors portuaris, és a dir, el manteniment dels llocs de treball. 

Una vegada assolit el pacte, els estibadors han desconvocat les cinc jornades de vaga convocades per a aquest divendres i els dies 3, 4, 6 i 7 de juliol. El govern espanyol va aprovar un decret que permet a les empreses subcontractar els servicis d'estiba de forma temporal sense haver de pagar un recàrrec en les cotitzacions a la Seguretat Social, com fins ara.

La nova norma, a més, determina l'obligació de fer 660 hores de pràctiques professionals abans de treballar com a estibador i elimina la necessitat de tindre una FP per a treballar en la càrrega i descàrrega dels ports. Un altre dels elements del decret és l'ajuda de 120 milions d'euros que atorgarà l'executiu per a donar suport a la reconversió del sector. 

next