Diari La Veu del País Valencià
Capítol final del conflicte de l'estiba: patronal i sindicats acorden mantindre els llocs de treballr

Els sindicats d’estibadors i la patronal Anesco han signat un acord que tanca el conflicte de l’estiba, arran de la liberalització del sector promoguda pel govern espanyol a instàncies de la Comissió Europea. Els sindicats d’estibadors i la patronal Anesco han pactat la subrogació dels treballadors portuaris, és a dir, el manteniment dels llocs de treball.

Una vegada assolit el pacte, els estibadors han desconvocat les cinc jornades de vaga convocades per a aquest divendres i els dies 3, 4, 6 i 7 de juliol. El govern espanyol va aprovar un decret que permet a les empreses subcontractar els servicis d’estiba de forma temporal sense haver de pagar un recàrrec en les cotitzacions a la Seguretat Social, com fins ara.

La nova norma, a més, determina l’obligació de fer 660 hores de pràctiques professionals abans de treballar com a estibador i elimina la necessitat de tindre una FP per a treballar en la càrrega i descàrrega dels ports. Un altre dels elements del decret és l’ajuda de 120 milions d’euros que atorgarà l’executiu per a donar suport a la reconversió del sector.

Comparteix

Icona de pantalla completa