Diari La Veu del País Valencià
El director Asher Fisch substitueix Abbado en el debut de l'Orquestra de les Arts al Palau de la Músicar

L’Orquestra del Palau de les Arts debuta, aquest divendres, al Palau de la Música i tanca la Temporada de Primavera de l’auditori valencià, que posa punt final a la seua programació simfònica. L’auditori encara continua amb el Festival de Jazz i, en juliol, acollirà la 131a edició del Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Ciutat de València’.

Quasi onze anys després de la creació de la formació resident del teatre d’òpera valencià, l’orquestra interpretarà un concert amb obres considerades com de gran repertori. El mestre israelià Asher Fisch es farà càrrec de la direcció en substitució de Roberto Abbado, qui ha cancel·lat la seua presència per recomanació mèdica. El director titular de les Arts ja va dirigir el passat divendres dia 23 l’estrena de Tancredi, una òpera de Rossini de quasi tres hores de duració, on el mestre milanés va aparéixer amb el braç dret en cabestrell.

El concert s’emmarca dins de l’etapa de col·laboració entre el Palau de la Música i el de Les Arts, que va començar amb la interpretació de l’Holandés errant, de Richard Wagner, a l’inici de la temporada general.

El programa d’aquest divendres és el mateix que estava programat amb el Preludi de l’acte III i Els encantaments del Divendres Sant de l’òpera Parsifal, de Richard Wagner; La mort de Cléopâtre, d’Hector Berlioz, amb la soprano Anna Caterina Antonacci, i la Simfonia núm.1 ‘Tità’ ,de Gustav Mahler.

Asher Fisch ha dirigit les filharmòniques de Berlín i Munic, la London Symphony i l’Orquestra Nacional de París, així com les filharmòniques de Boston, Chicago, Cleveland, Nova York i Filadèlfia, entre d’altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa