Diari La Veu del País Valencià
Un llamp latent, possible causa de l’incendi de la Calderona

Un llamp latent és la possible causa de l’incendi declarat, aquest dimecres, a Gàtova (el Camp de Túria) i que afecta més de 350 hectàrees de superfície. Així ho ha indicat el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, qui s’ha pronunciat en aquests termes seguint la hipòtesi que, aquest dijous, avançava el director general d’Emergències, Josep Maria Ángel, qui, des del Lloc de Comandament Avançat, situat a Altura, ha recordat que fa 48 hores es va registrar una tempesta amb forta descàrrega elèctrica en la zona en què es va declarar el foc. Tot i això, Ángel ha demanat esperar les anàlisis que realitzen les forces i cossos de seguretat per tal de determinar les causes de l’incendi.

Sobre les causes, encara que Moragues ha assenyalat que s’ha de ser “prudent i caut”, ha avançat que els indicis apunten a un raig latent de la tempesta elèctrica esmentada. En la recerca oberta estan treballant agents del Seprona, tècnics de Medi Ambient de la Generalitat i personal de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), que són els que determinen les coordinades en les quals han caigut els llamps en les tempestes dels últims dies.

Un llamp latent és aquell que, tot i que puga haver caigut dies abans, a causa del vent de ponent de més de 50 quilòmetres i altes temperatures, comença a fer combustió i provoca la flama i l’incendi. “Pot ser el causant”, ha insistit el delegat del govern.

Comparteix

Icona de pantalla completa