Morera referma a Brussel·les el compromís dels parlaments autonòmics en la "construcció" de la Unió Europea

El president de les Corts i dels parlaments autonòmics ha participat, aquest dijous, en el comité permanent de la Conferència d'Assemblees Legislatives Regionals Europees
29 juny 2017 01:00h

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha participat aquest dijous en el comité permanent de la Conferència d’Assemblees Legislatives Regionals Europees (CALRE), de la qual forma part com a membre nat per ser president de la Conferència de Presidències de Parlaments Autonòmics (COPREPA). En la reunió de treball s’ha preparat l’assemblea plenària d'enguany i s’ha donat compte de l’activitat dels grups de treball.

Morera ha destacat "els importants avanços de tots els grups de treball, els quals fan unes aportacions molt interessant" que, per al president de les Corts, s'han de "seguir des dels diferents parlaments". En aquest sentit, Morera ha assegurat que ha sigut molt interessant tot allò que fa el grup referent a la subsidiarietat, "que fa un incís especial en com els parlaments regionals poden ser protagonistes en la construcció de la Unió Europea".

La reunió de la permanent de CALRE també ha servit per a aprovar el manifest commemoratiu del 20é aniversari d'aquesta conferència i la presentació de l’activitat commemorativa, que serà a Astúries el proper mes de juliol.

Segons ha assenyalat el president de les Corts en un comunicat, "vivim uns temps en què es repensa molt com ha de ser la Unió Europea del present i del futur, amb tots els reptes que tenim per davant. En aquest treball, els parlaments de les regions europees tenim molt a dir i molt a aportar per a possibilitar la construcció d’una Europa pròxima, de baix cap a dalt, en la qual tota la ciutadania se senta representada. Això és possible des dels parlaments regionals també". "Han passat 20 anys de la fundació de la CALRE i el que ha quedat palés és que existeix una ferma voluntat de continuar enfortint Europa".

Morera ha coincidit plenament amb els reptes marcats pel president de CALRE i també del Parlament d’Andalusia, Juan Pablo Durán, qui ha dit que la Unió Europea "no pot retrocedir en aquests moments en el procés d'integració, un procés iniciat fa 60 anys. Ara cal que s'intensifiquen els esforços d'Europa per a lluitar contra el terrorisme, fer front a les crisis humanitàries dels refugiats i treballar amb convenciment pel medi ambient i per a frenar el canvi climàtic".

En l'assemblea que se celebrarà el mes de novembre a Sevilla també es treballarà un full de ruta per a CALRE, per a definir objectius i reptes després de 20 anys de vida d'aquesta entitat i que té la decisió de continuar treballant pel bé de tota la ciutadania europea des del treball dels parlaments i assemblees legislatives.

A la sessió de treball de CALRE d'aquest dijous també ha assistit la vicepresidenta primera de les Corts, Carmen Martínez, qui s'incorporarà al grup de treball d'Igualtat impulsat per la CALRE.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next