Diari La Veu del País Valencià
El taxi denuncia la deixadesa del Consell davant la competència deslleial dels VTC

Prop d’un miler de taxistes s’han manifestat aquest dijous a València. La comitiva, que s’ha dirigit des del Palau de la Generalitat fins al carrer Colón, ha protestat contra la “deixadesa” de la Generalitat per a controlar la “competència deslleial” dels conductors de vehicles amb conductor (VTC) que operen amb plataformes com ara Cabify.

La mobilització ha coincidit amb la tercera jornada de vaga del sector en els últims tres mesos, secundada per la majoria dels taxistes de València i Alacant. La novetat de la convocatòria d’aquest dijous és que els servicis mínims s’han oferit de forma gratuïta a la ciutat de València i que a Madrid s’han desconvocat les aturades.

“Si Ximo Puig haguera fet algun gest, també hauríem desconvocat la vaga”, explica el president de l’Associació Gremial d’Autotaxis de València, Ismael Arráez, a preguntes de Diari La Veu. Al seu parer, la Mesa contra l’Intrusisme creada per la Conselleria d’Infraestructures no ha servit per a atendre les demandes dels taxistes d’incrementar les inspeccions als VTC.

Manca de mitjans

Segons Arráez, la consellera d’Infraestructures, María José Salvador, argumenta que no té mitjans per a augmentar les inspeccions. A més, el representant del col·lectiu, que agrupa prop de 1.300 professionals, troba manca d’implicació entre els policies locals, els encarregats d’inspeccionar els taxistes i els conductors de VTC. La propera cita en l’agenda de mobilitzacions del taxi és el 31 de juliol.

Foment prepara un reglament restrictiu de les VTC

L’única nota positiva per als taxistes és que el Ministeri de Foment s’ha compromés amb Fedetaxi a elaborar un reglament que prohibeix vendre o llogar llicències VTC durant els dos anys posteriors a la concessió d’un d’aquests permisos. A més, qui no explote la llicència en un mes la perdrà.

Cabify va aterrar a València a finals del 2014 i no té vehicles ni conductors. Dóna el paraigües de la marca i l’aplicació a les empreses propietàries de llicències VTC, com ara Transvia i Turia Taxi, que contracten conductors perquè realitzen els servicis. En total, a la ciutat operen a través de la plataforma prop de 80 conductors.

Comparteix

Icona de pantalla completa